Tarih: 18.01.2026 18:46

Başkan Balaban’dan Laleli Pazarı’na esnaf ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

           (MHA)     Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ile birlikte Laleli Pazarı'nda saha ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete; CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ile Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay da katıldı. Program, pazarcı esnafının hazırladığı kahvaltı sofrasına konuk olunmasıyla başladı.

Kahvaltının ardından pazar alanına geçen Başkan Balaban ve İl Başkanı Özalper, Laleli Pazarı'nda tezgâhları tek tek dolaştı. Pazarcı esnafıyla birebir sohbet eden heyet, hem ekonomik koşullar hem de pazar yerinin fiziki ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Esnaf, özellikle maliyet artışları, pazar alanındaki otopark, altyapı, çadır ve düzen taleplerini dile getirirken; Başkan Balaban notlar alarak çözüm için ilgili birimlere iletileceğini ifade etti.

Yunusemre Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Semih Balaban, ziyaret sırasında vatandaşlarla da sık sık bir araya gelerek ilçede hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Balaban, pazar yerlerinin sadece alışveriş alanı değil, aynı zamanda sosyal buluşma noktaları olduğuna dikkat çekerek, "Esnafımızın ve vatandaşlarımızın sesini doğrudan yerinde dinlemeye önem veriyoruz. Yunusemre'de katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını hâkim kılmak için sahadayız." mesajını verdi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise pazaryerlerinin hem ekonomik hem de sosyal yaşam açısından kritik bir önem taşıdığını belirtti. Özalper, esnafın yaşadığı sıkıntıları ve vatandaşların taleplerini yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Pazaryerleri, halkın alım gücünün, ekonomik koşulların en net görüldüğü alanlardan biridir. Burada dinlediğimiz her talep, bizim için yol göstericidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret boyunca Laleli Mahallesi sakinleriyle de görüşen heyet, mahalle ölçeğinde ihtiyaç duyulan hizmetler, ulaşım, altyapı ve sosyal donatı alanlarına ilişkin talepleri de dinledi. Vatandaşlar, özellikle ekonomik zorluklar karşısında belediyelerin sosyal destek ve dayanışma projelerinin artırılmasını istedi.

Pazar ziyaretinin ardından Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve beraberindeki heyet, Emekli Kafe'de bir araya gelerek saha çalışmasının değerlendirmesini yaptı. Toplantıda, pazarcı esnafı ve vatandaşlardan gelen talep ve öneriler tek tek ele alındı. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar, pazar alanının fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve esnafın yükünü hafifletecek uygulamalar başta olmak üzere ayrıntılı şekilde planlandı.

Başkan Balaban, ziyaretin sonunda Laleli Pazarı esnafına ve vatandaşlara teşekkür ederek, Yunusemre'de esnafın ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini, pazar yerlerinin daha düzenli, sağlıklı ve konforlu alanlara dönüştürülmesi için çalışacaklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —