AĞBABA MALATYALILARA SESLENDİ: KALKIN AYAĞA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sorunlar karşısında Malatyalıların sessiz kalmasını eleştirerek, “Ben buradan şehre sesleniyorum, kalkın ayağa” ifadelerine yer verdi.

Güncel 21.06.2024 13:32:00 0
AĞBABA MALATYALILARA SESLENDİ: KALKIN AYAĞA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sorunlar karşısında Malatyalıların sessiz kalmasını eleştirerek, “Ben buradan şehre sesleniyorum, kalkın ayağa” ifadelerine yer verdi.

HABER: Bahar KARA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, göreve tekrar seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette Güner ve yönetimine başarılar dileyen Ağbaba, Malatya gündemini de değerlendirdi.

MALATYA’YA YAKIŞMIYOR

İlk olarak bugün Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve AK Parti İl Başkanına yaptığı bilgilendirme toplantısını eleştiren Ağbaba, “AK Parti il binasında yapsaydınız bu toplantıyı. Bu resim yakışır mı Malatya’ya. “Malatya Valiliği AK Parti ile toplantı yapmış” böyle yazsaydın” dedi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR

AFAD tarafından kiracılara verilen kira desteğinin kesilmesiyle ilgili olarak Ağbaba, “Depremzede kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapılıyor. Kira yardımı bu ay sona eriyor. Kira yardımı neden yapılıyor? Ev olmadığı için. Ev verdin mi kira yardımını kesiyorsun. Evi yıkılan orta ve ağır hasarlı kişilere ev verdin mi? Vermedin. Niye kesiyorsun. Verdiğin kira zaten bir odaya yeter. Bir balkona yeter. Malatya’da şu anda kira 17 bin veya 18 bin lira. Verdiğin kira 7 bin 500 TL. Bunu AFAD’a değil kiracılara söylüyorum. Kiracılar sizde kalkın ayağa. Kiracıya konteyner de vermiyorlar. Ayrıca 80 bin tane eşya yardımı müracaatı var bir tane alan yok. Malatya böyle olduğu sürece bunları çok çeker” ifadelerine yer verdi.

ORANIN BÜYÜK BİR MEYDAN OLMASI LAZIM

Malatya Çarşı projesinde yeri sürekli değişen Söğütlü Cami ile ilgili tepki gösteren Ağbaba, “Söğütlü Cami’yi yakında oradan alırlar eski belediyenin yerine yaparlar. Orada caminin ne işi var. Oranın büyük bir meydan olması lazımdı. Şehrin maalesef sesi çıkmıyor. 6 Şubat’ın birinci yılında binlerce insan Adıyaman’da yürüdü, Hatay’da yürüdü, Malatya’da Hakimbey apartmanının anmasına gittik 5 kişiydik. Şehrin sesi çıkmadığı sürece bunları yaşayacak. Kimse ‘sahipsiz Malatya’ diyerek şikayet etmesin. Siyasetçiye, bürokrasiye, Bakan’a bir şey söylemiyorsun dışarıdan ‘sahipsiz Malatya’ diyorsun. Sahipsizliğin en büyük sebebi Malatya” dedi.

KALKIN AYAĞA

Malatya vatandaşların sorunlar karşısında sessiz kalmasını eleştiren Ağbaba, “Depremde insanlar canını kurtarmak için kaçıyor. Bu insanlara bir buçuk yıl sonra ceza geliyor. Komedi gibi. Şehirde sulama suyuna yüzde 400 zam geliyor, sadece Veli Ağbaba konuşuyor. Kayısıcı kardeşim çıksana sokağa, derdini anlatsana. Ağbaba, konuşsun bir rahatımıza bakalım. Ne yapacaklar sizi, idam mı edecekler. Çık derdini söyle geri alınıyor mu alın mı yor mu? Bizde destek olalım. Şehrin imar planı yapılıyor, rezerv alanları belirleniyor kimsenin haberi yok. Yerinde dönüşüm ve orta hasarın ne olacağı belli değil. Çıkın kardeşim sokağa, sesinizi duyurun. Malatya’da yerel siyasetçilerin bir hedefi vardı. O zamanki Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın bir hedefi vardı. Neydi bu; Eski Belediyenin olduğu bölgenin genişletilmesi, halk bankın yıkılarak büyük bir meydan kazandırılması. Her siyasetçi geldiğinde bunu söyledi. Şimdi orası daha da daraltılıyor. Şehirde başka esnaf yok mu? Onların da sesi çıkmıyor. Malatya kalk ayağa. Sana ne yapacaklar? Daha laf olsun diye konteyner diziyorlar. Ben buradan şehre sesleniyorum. Kalkın ayağa. Şimdi muhtarların pasosu iptal edilmiş. Tasarruf tedbiri diye. Peki, makam araçlarınız niye duruyor. Makam araçlarınızdan inin. İnin tasarrufu görelim. Her şey komedi. Kimsenin sesi çıkmıyor. Bakanlar Malatya’ya geliyor, minibüsle geziyorlar, tasarruf yaptık diyorlar. Ama Malatya’ya özel uçakla geliyorlar. Böyle bir rezillik” şeklinde konuştu.


Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °
Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °