Dededen Toruna Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Projesi

Dededen Toruna Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Projesi

Proje kapsamında hazırlanan kısa filmde Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlatan yaşlılar, plaket ve madalyalarını alırken gözyaşlarını tutamadı Muğla Valisi Çiçek: 'Bu proje burada kalmayacak. Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyl

MUĞLA (AA) - Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunca koordine edilen 'Dededen Toruna Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Çınarı Projesi' kapsamında hazırlanan kısa film, düzenlenen törenle tanıtıldı.

Genç nesillerde milli şuur oluşturulmasını desteklemek, cumhuriyet kazanımlarının sahiplenilmesine katkıda bulunmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında gençlerin milli tarih bilincinin gelişmesini desteklemek amaçlı hazırlanan proje kapsamında öğrenciler, Muğla'da yaşayan ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına tanıklık etmiş büyükleriyle bir araya gelerek anılarını dinledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel, Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile hazırlanan kısa film, projede yer alan öğrenciler ve yaşlılarca izlendi.

Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhuriyet'in ilk yıllarını yaşamış ve projede yer alan yaşlılara plaket ve madalya; öğrencilere ise hediye verdi. Bazı yaşlılar, madalyaları alırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, 'Dededen Toruna Milli Egemenlik ve Cumhuriyet Çınarı Projesi'nin büyük bir özveriyle hazırlandığını söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çiçek, 'Tarihimiz, çocuklarımıza dedelerimizden ve ninelerimizden söyleyerek anlatılıyor. Burada çok önemli bir mesaj veriliyor. 'Biz Cumhuriyeti böyle yaşadık, Atatürk'ü böyle gördük. Hala yaşıyorum ama çocuklarım sizler bunu bilin' demelerini, direkt kendilerinden dinlemelerini istedik.' dedi.

Hazırlanan kısa filmi il genelinde tüm öğrencilere izlettireceklerine işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:

'Bu proje burada kalmayacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla bütün çocuklarımız bunları izleyecek. Filmde gördüğünüz kişilerin tamamı Muğla'da yaşıyor, Muğla şivesi ile konuşuyorlar ve şu an aramızdalar. Arkadaşlarımız, tek tek gidip dinlediler ve kayda aldılar. Sonra da böyle bir film ortaya çıktı.'