HDP'ye tokat gibi cevap: Gelsin PKK kurtarsın sizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li vekillerin hukuka meydan okuduğunu belitrerek 'Bizim arkamızda PKK var dediniz, gelsin onlar sizi kurtarsın.' dedi.

Güncel 9.11.2016 15:28:46 0
HDP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada AB'ye ve HDP'ye sert mesajlar gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li vekillerin tutuklanmasına ilişkin, 'Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya? Sen diyor ?beni sorguya çağıramazsın? Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak. Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, bizim arkamızda hak var halk var' dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

'MÜSİAD'ın faaliyetlerini yakından ve takdirle takip ediyorum. MÜSİAD yurt içinde ve yurt dışında ülkemize katkı vermenin çabası içindir. MÜSİAD yönetimini ülkelerine ve milletlerine sahip çıktıkları, helal kazanmanın peşinde oldukları için tebrik ediyorum.Gerek İş Forumu oturumları, gerek fuarda katkı sağlayacakları tebrik ediyorum. Yurtdışından gelen misafirlerimize Türkiye'ye güvendikleri için teşekkür ediyorum.

ONCA BADİREYE RAĞMEN...

Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koydu.Geçtiğimiz 3 yılda onca badireye rağmen büyüme rakamlarımız dünyanın üstündeydi.  Bu yıl Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yanı sıra çeşitli terör örgütlerinin bir çok eylemine maruz kaldı. Tüm bunlara rağmen Türkiye dev projeleri ardı ardına açtı ve yenilerinin çalışmalarına başladı. 

HEDEF AFRİKA

MÜSİAD'ın bu etkinliğinde de Afrika ve Asya'ya özel önem verildiğini görüyorum. Batılı zihinlerin doğu veya şark meselesi çok önemlidir. Doğru yoldasınız. Aynı kararlılıkta devam edin. Biz Afrika'yı 2005 yılında Afrika yılı ilan edip yoğunlaştık. 12 büyükelçiliğimiz vardı. Şimdi 39. Hedef tüm Afrika'ya açmak. Burada kışken, ben Afrika ülkelerini dolaşacağım, yoğunlaşıyorum.

MALUM YAPIYI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN...

Malum yapıyı oradan da kaldırmak için MÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte adım atmalıdır. Batı'nın Doğu'ya bakışını hala oryantalizm anlayışı kaplıyor. Batılı için Doğulu demek kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. Doğu'nun beklenti ve anlayışının hiçbir yeri yoktur. Ne yaparsanız yapın Batı'nın gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız. Israrla devam ettiğimiz AB'ye üyelik sürecimizde yaşıyoruz.

SEN KİMSİN YA

Bir çok ülke için önemsenmeyen şartlar, konu Türkiye olunca vazgeçilmez hale geliyor. Biz yüzlerce binlerce şehit verdik. Onlar böyle ölüm hadiseleriyle karşı karşıya kalmadılar. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya? Sen diyor ?beni sorguya çağıramazsın? Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak. 

GELSİN PYD/PKK KURTARSIN SİZİ

Sen aynen normal bir vatandaş gibisin bunun hesabını vereceksin, vermezsen bedelini ödeyeceksin. Siyasi parti liderleri bile gidiyor aynen ifadesini veriyor. Siz meydan okudunuz bizim arkamızda PKK, YPG, PYD var dediniz, gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok bizim arkamızda halk var Hak var, farkımız bu.  

DÜNYAN BEŞTEN BÜYÜKTÜR

Batı'yla asla gözden çıkarmayacağımız ilişkilerimiz var. Endişelerimiz bu bakımdan samimidir. Ama tekliflerimiz de samimidir. Demokrasi adı altında terör destekçiliğine karşı çıkarken muhattaplarımızın geleceğini de düşünüyoruz. BM Genel Kurulu'nda dünya 5'ten büyüktür dedik. Ve 196 ülkenin yaşadığı bu dünyada 196 ülkenin kaderini bir ülkenin 2 dudakları arasına mahkum edemezsiniz. 2. Dünya Savaşı sonrasındaki şartlar bugün yok. Yeniden reforme etmek suretiyle BM Konseyi'nde tüm dünya yer alsın 20 ülke mi, 20 ülke, bunlar orada yer alsın. Yakaladıkları bu fırsatı teperler mi tepmezler, bu yüzden istemiyorlar. Daimi geçici olmayacak, 20 üyenin 20'si de daimi olacak. 2 yıl sonra 10'u değişir, 10'u kalır. 10-10 değişmek böyle bir süreç devam ettirilir. Her ülke ben de orada varım der

DONALD TRUMP YORUMU

Amerika bir seçim geçirdi. Demokratlar 2 dönem sonrası tekrar Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Böyle bir tercihi gerçekleştirdi. Amerik'da yeni bir dönem başlıyor. Dünyaya temel hak ve özgürlükler noktasında, gerek demokrasi noktasında, gerek bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı olsun.'


Pazartesi 31 ° / 20.2 °
Salı 31.6 ° / 21.3 °
Çarşamba 31.5 ° / 21.3 °