'Kıtalar birleşiyor alttan, ismi geliyor halktan'

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirlenecek.

Güncel 1.12.2016 20:27:05 0

'Marmaray'ın kardeşi' olarak başlatılan İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda 'Avrasya Tüneli' olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi 20 Aralık'ta tamamlanacak. 14,6 kilometre uzunluğundaki projenin 3 ana bölümden oluşuyor.

Avrupa ve Asya yakalarındaki bağlantı yollarını birleştiren proje, sözleşmede 55 ay olarak belirlenen zamandan 8 ay önce bitti. 

'Anket herkese açık olacak'

Avrasya Tüneli'nin isminin, internet sitesi üzerinden yapılacak anketle halk tarafından belirleneceğini açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şöyle konuştu:

'Halkımızın projeye olan ilgisi çok büyük. Katıldığımız program ve açılışlarda bu dev projenin isminin ne olacağıyla ilgili birçok soru alıyoruz. Halkımızın yoğun ilgisinden dolayı 20 Aralık?ta açacağımız Avrasya Tüp Tüneli?nin ismi, milletimizin önerisiyle belirlenecek. 'Kıtalar birleşiyor alttan, ismi geliyor halktan' sloganıyla bir kampanya başlattık.'

Anketin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının internet sitesi 'www.udhb.gov.tr' üzerinden gerçekleşeceğini dile getiren Arslan, bugün başlayan anketin herkese açık olduğunu söyledi.

Arslan, 'Gelen isim önerilerini 10 Aralık'a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz.' dedi.


Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °
Pazartesi 37.7 ° / 25.6 °