'Kadına kota değil, alan açılmalı'

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de 'Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmelerinin 82. Yıl Dönümü Etkinliği'nde konuştu. Başbakan, 'kadına kota değil, alan açılmalı' dedi.

Güncel 5.12.2016 16:59:49 0

Başbakan Binali Yıldırım, 'Benim kişisel tercihim kadınlara kota değil, mücadele edeceği alanları açmaktır. Kota bir korumacılıktır. Kadın erkek bir olacağız, beraber olacağız, hayatın zorluklarını birlikte göğüsleyeceğiz, hayatın güzelliklerini de birlikte yaşayacağız' dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

'Bugün Türk kadınına seçme, seçilme hakkının verilmesinin 82'nci yıldönümü. Mücadele edilerek, bedel ödenerek kazanılan şeyler çok daha makbuldür. Türkiye Anadolu topraklarında genç Cumhuriyeti kurarken Kurtuluş Savaşımızda kadınıyla erkeğiyle hep birlikte mücadele ettik. İnsanları Sultanahmet Meydanı'nda heyecanlandıran, İstiklal Mücadelesi'nin ateşini yakan Halide Edip. Sevinçte de, üzüntü de beraberiz. Çünkü kadın erkek birbirini tamamlıyor. Kadın erkek eşit eyvallah ama bir bütünün iki parçası.

 

KADINA KOTA DEĞİL, ALAN AÇILMALI

İş hayatında üst düzey yönetici olmuş çok başarılı kadınlarımız var. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımız giderek artıyor.Kadına kota değil mücadele edeceği alanlar açmak gerekir. Doğru olan budur. Kota ise bir korumacılıktır, korumacılık da gelişmenin önündeki en büyük engeldir. Kadın erkek bir olacağız, beraber olacağız, hayatın zorluklarını birlikte göğüsleyeceğiz, hayatın güzelliklerini de birlikte yaşayacağız.'


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °