Nusret Çiçek: Suriyeli erkekler görev başına!

Sitemiz yazarlarından Nusret Çiçek bugünkü köşe yazısında Suriyeli erkekleri görev başına çağırdı. Son günlerde tartışmalara neden olan konuyu kaleme alan Nusret Çiçek'in bugünkü yazısı ses getirecek.

Güncel 28.12.2016 18:06:22 0
Nusret Çiçek: Suriyeli erkekler görev başına!

NUSRET ÇİÇEK'İN BUGÜNKÜ YAZISI

O zaman Suriye topraklarını kim koruyacak?

?

Mülteci dedik?

İşgalden, zulümden kaçarak ülkemize çoluk çocuk sığınanlar emanetimiz sayılır. Bunda bir yanlışlık yok. Ancak, cami kapılarına kadar taşan ve de gücü kuvveti yerinde olan erkekleri de barındırmak, bakmak, yedirip içirmek; bombalar altında canlarını verenlerin hatırasına bir nevi kayıtsızlıktır?

?

O zaman, yapılacak tek şey?

Türkiye topraklarına  sığınan belli yaşlardaki erkekleri silah altına alarak vatan  müdafaasında yer almalarını sağlamaktır.

?

Kürtçü teröristler Türkiye için ne kadar tehlike ise, Suriye için de o kadar tehlikedir. Güneyimizdeki güvenlik bölgesi ne kadar elzemse, Suriye için de o kadar elzemdir? O halde Suriyeli erkekler görev başına!

Aşağı yukarı her gün Suriye topraklarından Türk askerlerinin şehit tabutları geliyor. Sayı gittikçe de artacak gibi?

Buna rağmen, Suriyeli erkeklerin Urdun Türkiye gibi topraklarda sığınmacı olarak istirahata çekilmeleri doğru bir iş değil.

?

Ensar ve muhacirin dedik, anacak yetkililer de gereğini yapsın.

Yanı bu iş için kapsamlı bir proje geliştirilmeli.

?

Sade o değil?

Suriye olayları sonrası Türkiye?nin ?dilencilik sektörü? bir o kadar daha artış gösterdi. Özellikle Cuma günleri camiler dilencilerin ablukasında.

Büyük şehirlerde dilenci çeteleri oluştu?

Bu çeteler, minik çocuklara eksi 10 derce soğukta betonlar üzerinde merhamet dilendiriyorlar. Oyuncak bebek? Hiçbir tepkileri yok, hallerinden de memnun, sanki çocuk değiller? Acaba diyorum, uyuşturuluyorlar mı?

?

Gördükçe insanın içi parçalanıyor.

Ancak bu konularla görevli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?nın herhangi bir çalışmasını göremiyoruz? Belediye zabıtası da etkili değil.

Çete reislerinin zabıta amirlerine rüşvet verip özellikle Cuma günleri cami kapılarına müdahale edilmemesi yönünde söylentiler var...

?

Göçlerin arkası habire geliyor.

Terör örgütleri desteklendiği müddetçe ?ateş kesmeler? de bir taraftan söner bir taraftan alevlenir. O halde, tedbir alınmadığı taktirde ileride fuhuş, kadın ve çocuk ticareti, hırsızlık, gasp, cinayetler gibi suçların artış göstereceğini şimdiden haber vermiş olayım.

..

Terör da buralardan besleniyor. 


Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Pazar 36.7 ° / 23.9 °