Referandum anketlerinde 'Evet' rekora gidiyor

Referandum anketlerinde

Anayasa değişikliği taslağının TBMM'den geçmesinin ardından 16 Nisan 2017'de yapılması öngörülen referandum öncesinde vatandaşlar referandum anketi sonuçlarını araştırıyor. İşte son referandum anketlerine dair veriler...

 

Şimdi vatandaşlar bir yandan referandumda neleri oylayacağına dair bilgi ararken, bir yandan da referandum anketi sonuçlarına bakıyor.

Referandum anketi üzerinden insanların bu süreçte nasıl bir tavır alacağı öğrenilmeye çalışılıyor. Türkiye'de referandum anketleri 2016'nın Kasım ayından bu yana belirli aralıklarla yapılıyor. Peki son referandum anketi sonuçları nasıl? İşte cevabı...

 

GENAR'a göre 'evet' %55

GENAR tarafından açıklanan anket sonuçlarına göre 'evet' diyenlerin oranı %55 oranında. Referandum anketine göre 'hayır' cephesinde yer alan CHP tabanının %10'u, HDP'ni ise %4,5'i 'evet' oyu kullanacağını ifade ediyor. Yine aynı ankete göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bireysel oyu ise %60 oranında görülüyor.

 

Adil Gür'e göre evet %54

Başkanlık referandumu anketi gerçekleştiren Adil Gür, şu anda 'evet' oylarının çoğunlukta olduğunu söyledi. Gür'ün araştırmasına göre katılım oranının %81-82 civarında olması beklenirken, evet oylarının oranı %54, hayır oranı ise %46 olarak görülüyor. Öte yandan MHP seçmeninin ise üçte biri henüz kararsız durumda.

 

MAK'ın anketinde evet  %59,77

MAK Danışmanlık'ın referandum anketi sonuçlarına göre evet ile hayır arasındaki fark açılıyor. Bu anket sonucuna göre evet diyenlerin oranı %59,77 olurken, hayır diyenlerin oranı %40,23 olarak açıklandı.

 

En büyük fark ORC'nin anketinde  %62 evet

ORC tarafından yapılan referandum anketine göre evet ile hayır arasındaki fark giderek açılıyor. ORC'ye göre değişikliğe destek verenlerin oranı %62 olurken, hayır oyu kullanacakların oranı %38 olarak belirlendi.