'Çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız'

'Evet Platformu' tarafından düzenlenen İstanbul mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda bir konuşma yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, 'İstanbul ben de sizleri seviyorum' diyerek başladı.

 


İstanbul'da 'Evet Platformu' tarafından düzenlenen miting Yenikapı'da başladı. Mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katılıyor.


Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapıyor. 
Yenikapı'daki mitingde Başbakan Binali Yıldırım kısa bir konuşma yaptı.


Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

'Ne 15 Temmuz'u unuturuz ne de unutulmasına müsaade ederiz. Hiç merak etmeyin 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlere, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir.' Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?'

'İstanbul-Ankara hızlı treniyle 6 milyon kişi seyahat etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayali Kanal İstanbul projesini de hayata geçireceğiz.'


'Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'yi dize getirmek, istikametini çizmek isteyenler, karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman bölücü terör, kimi zaman kardeş kavgası, kimi zaman ekonomik krizlerle Türkiye'nin yolunu kesmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar, hükümeti yok etmeye çalışıyorlar, milletin meclisinin üzerine bombalar yağdırıyorlar ama başaramadılar, başaramayacaklar.'


'İstanbullular siz Türkiye'nin umudusunuz, siz mazlumların, mağdurların özetisiniz. Siz sadece milletin değil, ümmetin de umudusunuz. 16 Nisan'da bütün dünyanın gözü sizde olacak. Siz sadece 'evet' demeyeceksiniz, aynı zamanda tarihin akışını da değiştireceksiniz. Türkiye'nin yükselişine, dirilişine istikamet vereceksiniz.'

'İşte bu şer odaklarıyla daha da güçlü mücadele için 16 Nisan, bir milat olacak, milat. Sandıktan çıkan her 'evet' ile Türkiye, gücüne güç katacak, her 'evet' şer odaklarının hesaplarını bozacak. 16 Nisan'da dostları sevindirip düşmanları üzmeye hazır mısınız? İçeride ve dışarıda güçlü Türkiye'ye var mısınız? Vesayet odaklarını bitirmek için 'evet' diyecek miyiz? Daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye için hazır mısınız?'

'Allah'ın yardımı, milletin desteğiyle, millet iradesine yönelen her türlü saldırıyı püskürttük, bertaraf ettik, püskürtmeye devam edeceğiz. Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk, demokrasiyi koruduk. Terör örgütleri üzerinden ülkemize yönelen saldırıları birer birer boşa çıkardık. Terör örgütleriyle tavizsiz mücadelemiz aynen devam ediyor.'


YENİKAPI'YA AKIN ETTİLER 
'Aşkımız memleket, millet için evet' sloganıyla düzenlenen buluşma için İstanbul'un farklı ilçelerinden metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle yola çıkan vatandaşlar Yenikapı Meydanı'na geldi. 

Kendilerine ayrılan 100'den fazla arama noktasından geçerek meydana giriş yapan vatandaşlara alanda, Türk bayrakları ve 'evet' yazılı flamalar dağıtılıyor. 

Ayrıca meydanın farklı yerlerine, vatandaşın istifade etmesi için paletlerle tonlarca su bırakıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting alanına geldi. 
 


Meydanın birçok yerine ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dev posterleri asıldı.

Konuşmalar için hazırlanan 16 metre yükseliğe 95 metre uzunluğa sahip platforma da 100 metrekarelik dev ekranlar yerleştirildi.

Yerli ve yabancı basın mensupları için oluşturulan tribünün arkasında hazırlanan bölüme ise 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yazıldı.

Vatandaşların etkinliği rahatlıkla takip etmeleri için meydanın farklı yerlerine onlarca ses kulesi ve ekran yerleştirildi.

Bu arada, mitingin yapılacağı alan ve çevresinde satılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin bulunduğu atkı, şapka, maske ve bantlara da katılımcılar ilgi gösteriyor. 

Miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.