TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı!

Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları, Kuzey Irak'taki Zap ve Metina bölgelerini vurdu.

Güncel 30.07.2017 12:37:44 0
TSK

 

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatında, 3 silah mevzisi ile 2 mağara imha edildi, ilk belirlemelere göre eylem hazırlığında olan 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, dün akşam saatlerinde Zap ve Metina bölgelerinden alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla bölgeye hava harekatı düzenlendi.

Bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınma alanlarının ateş altına alındığı harekatta, 3 silah mevzisi ile 2 mağara imha edildi, ilk belirlemelere göre eylem hazırlığında olan 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Görevlerini başarıyla tamamlayan savaş uçakları, emniyetle üslerine döndü.

ŞIRNAK'TA 'KARARGAH TAKIMI' VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalına düzenlediği hava harekatında etkisiz hale getirilen 9 terörist arasında PKK'nın sözde 'Kato Jirka cephe sorumlusu', 'Derya' kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığı tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, teslim olan teröristin ifadesi ve telsiz konuşmalarından, dün akşam Beytüşşebap ilçesi kırsalında saldırı hazırlığındaki gruba yönelik hava harekatında etkisiz hale getirilen teröristler arasında, PKK'nın sözde 'Kato Jirka cephe sorumlusu', 'Derya' kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığının belirlendiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, dün akşam saatlerinde Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesinde birliklere saldırı hazırlığında olduğu İHA ile tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatında 9 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti.

 

KAYNAKDHA

 

 


Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °