Tarih: 18.09.2017 19:45

Kabe İmamı: Allah'a hamdolsun ABD ile birlikte...

Facebook Twitter Linked-in

 

İslam aleminin en önemli mabedi olan Kabe-i Muazzama'da imamlık görevinde bulunan Abdurrahman Sudeysi ABD'de skandal açıklamalarda bulundu.

İslam Alemi Birliği?in düzenlemiş olduğu konferansa katılmak üzere New York?a giden Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi, Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalına konuştu.

 

'ABD İLE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ'

Yaptığı açıklamayla özellikle sosyal medyada yoğun tepki gören Sudeysi, 'Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar' dedi.

 

TRUMP'A DUA ETTİ

Suudi Arabistan ve ABD'nin dünyanın güvenliğin ve istikrarın merkezi olmasında öncelik ettiğini savunan Sudeysi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve ABD Başkanı Donald Trump'a dua etmeyi de ihmal etmedi.

Sudeysi, Suudi Arabistan kralı ve ABD Başkanının insanlık için atacakları adımlarda başarılı olmalarını dilediğini ifade etti.

 

YOĞUN TEPKİ İLE KARŞILAŞTI

Sarfettiği sözlerin televizyonda yayınlanmasının ardından şoke olan İslam alemi, sosyal medya üzerinden Sudeysi'nin sözlerine büyük tepki gösterdi. Bir kısım öfkeli grup Sudeysi'yi aklını yitirmekle suçlarken, bir diğer kesim ise inancını satmak ile itham etti.

KAYNAKMİLLİ GAZETE

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —