Bu tatlının bayat ekmekten olduğuna kim inanır?

Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz nefis bir tatlı tarifi vereceğiz. Tatlımızın ismi: KIBRIS TATLISI

Güncel 28.11.2017 14:56:02 0
Bu tatlının bayat ekmekten olduğuna kim inanır?

 

Her gün yaklaşık 5 milyon adet çöpe atıyoruz. Yani günlük 5 milyon lirayı, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servet çöp oluyor.

Ekmeğimizi çöpe atmadan önce 'bunu nasıl değerlendirebilirim?' diye düşünmek hem kesemize hem de ülke ekonomimize büyük bir katkı sağlayacaktır. 

İşte size bayat ekmekten yapıldığına inanamayacağınız nefis bir tatlı tarifi:

 

 

KIBRIS TATLISI

Malzemeler;

3 adet yumurta Bir su bardağı şeker bir su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galeta unu haline getirilmiş bayat etmek 1 su bardağı kırılmış ceviz. 1 su bardağı hindistan cevizi bir paket kabartma tozu

 

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker 3 şu bardağı su  yarım limon suyu 

 

Kreması için;

1 litre süt 1 su bardağı nişasta Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti

 

Yapılışı;

Önce şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri, suyu ekleyip ocağa koyalım. Ocaktan almadan 5 dakika öncede limonu şekerle buluşturalım ki şerbetimizin kıvamı tam olsun.

Şimdi kekimizin yapımına geçebiliriz. Önce şekeri yumurta ile köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından yağımızı ilave edip karıştırıyoruz.  Sonra unu, cevizi, hindistan cevizini ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.

Kek pişerken bir taraftan da kremamızı yapalım. Tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip blender yardımı ile karıştırıyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıyoruz, soğuduktan sonrada krem şantiyi ekleyip tekrar blenderdan geçiriyoruz.

Kürdan testiyle pişip pişmediğine kotrol edip, fırından çıkardığımız kekin üzerine ılıyan şerbetimizi döküyoruz. Ardında tatlımız soğuduktan sonra da kremayı üzerine bir güzel sürüyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun... 

 

 

 

 


Salı 31.6 ° / 21.3 °
Çarşamba 31.5 ° / 21.3 °
Perşembe 31 ° / 19.9 °