Tarih: 26.01.2018 00:38

Mehmetçik Afrin'de kaç ülke ile savaşıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Sözcü gazetesinin bugünkü manşetine taşıdığı habere göre Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Almanından Çinlisine, Amerikalısından İngilizine kadar pek çok ülkeden gelen yabancı teröristle çarpışıyor. 

'Mehmetçik 7 düvele karşı çarpışıyor' başlığıyla verilen ve şu ana kadar öldürülen terörist sayısı ile ele geçirilen bölgelere ait detayların paylaşıldığı haberde aktarılan bazı detaylar şöyle: 

'Askerimiz YPG'ye destek veren bir çok yabancı ile de mücadele ediyor. Çünkü örgütün içinde İngiliz, Amerikan, Alman, hatta Çinli teröristler bile var. Hepsi Mehmetçikle çatışıyor.'

İNGİLİZLER ŞOKTA
'Nitekim ingiliz Times gazetesi, PKK'nın suriye uzantısı YPG terör örgütünün içinde yer alan İngilizlerin İngiltere hükümetini zora soktuğunu belirtti. Ayrıca yeni katılımlar olduğunu da yazdı.'

Bölgeyi kan gölüne çevirmek üzere kendisine verilen görevi tamamlayan terör örgütü DAEŞ saflarında da dünyanın dört bir yanından yabancı teröristler boy gösteriyordu. Yabancı teröristlerin varlığı, bölgede varlık gösteren terör örgütlerinin nasıl maşa olarak kullanıldıklarını da tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Türk istihbarat birimleri tarafından, '100?den fazla yabancı uyruklunun YPG içinde silahlı örgütsel faaliyet yürüttüğünün belirlendiği' bildirilmişti. 

Enpolitik.com/analiz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —