Tarih: 05.02.2018 12:51

'Kertenkelenin kopan kuyruğunu yok etmeli'

Facebook Twitter Linked-in

Takvim köşe yazarı Şebnem Bursalı, TRT Radyo Haber'de konuk olarak aldığı AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili benzetmeyi açıkladı.

Yazının Konuyla ilgili kısmı şöyle:

'AFRİN'DE KERTENKELE FORMÜLÜ
Zeyt in Dalı Harekatı, Afrin, Menbiç ve devamının nereye varacağına dair içerden ve dışardan yapılan yorumlara en ilginç ve belki de anlamlı yorum, AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'tan geldi. Gazetemizin Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile birlikte Cumartesi akşamları TRT Radyo Haber'de yaptığımız Panorama programında ağırladığımız Kocabıyık'a, aynı zamanda Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi olarak, operasyona dair kamuoyunun bilmediği bir ayrıntı olup olmadığını ve Menbiç'in de operasyona dahil edilmesinin olasılığını sorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nereye kadar devam etmesi gerekiyorsa oraya kadar ve o kadar devam edecek' sözünü hatırlatıp, kertenkele örneğini verdi: Suriye ve bizim sınırımızı, bölgeyi tümüyle düşünün. Üzerinde de bir kertenkele (terör örgütleri) olduğunu düşünün.
Biz; Fırat Kalkanı ile kertenkeleyi tam ortasından ikiye ayırdık. Kuyruğu orada kaldı. Gövde de Afrin de kaldı.
Şimdi o gövdeyi yok ediyoruz ama kuyruk kısmını da toprağa gömmemiz lazım.
Çünkü; kertenkele öyle bir hayvan ki kuyruk kısmından bile yeniden türeyip yaşamına devam eder. O yüzden kuyruğu toprağa bir daha çıkmamacasına gömene dek vazgeçmememiz lazım' Bilmem anlatabildik mi...'
.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —