Bir 'Çiftlik' vakası daha

Bakanlığın ve savcıların sıkı takibe aldığı 'Çiftlik Bank' modeli piramit yöntemi ile dolandırıcılık yapanlara bugün bir yeni şirket daha eklendi. Şişli'de bulunan şirketin merkezine operasyon düzenledi.

Günde 29.03.2018 11:37:08 0
Bir

Merkezi Şişli'de bulunan, 'Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne operasyon düzenlendi. 

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Mali Suçlarlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'piramit satış yöntemi' ile üye ve para topladığı tespit edilen 'Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' adlı şirketin Şişli'de bulunan merkezine operasyon düzenledi.

Serkan E. gözaltına alınırken, şirketin diğer ortağı görülen baba Enser E. de Konya'da yakalandı. Baba oğulun çiftlik kurdukları tespit edilirken, şirketin tüm mal varlıklarına el konuldu, ticari işlemleri de durduruldu. Şirkete ait ana server ve tüm bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu. Bilgisayardaki tüm işlemler ve banka hesap hareketlerinin incelenmesinden sonra piramit yapı yöntemiyle ne kadarlık para toplandığı ortaya çıkacak. Üyelik sistemi ile sözde ortaklarına döner sermayeli 49 yıllık kazanç kapısı açtığı ileri sürülen şirketin mağdur sayısı araştırılıyor.

Dün de benzer bir şirkete yapılan operasyonda 1 milyon 800 bin liralık bir dolandırıcılık olayı ortaya çıkarıldı. İstanbul merkezli siber dolandırıcılar kredi danışmanlık şirketi kurarak insanları dolandırmıştı.  Operasyonda gözaltına alınan 70 şüpheliden 47'si tutuklanmıştı. 

 

kaynak: haberturk.com

haber: enpolitik.com


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °