Terörün sömürdüğü doğa güzellikleri

Mehmetçiğin yurt içinde ve dışında başlattığı operasyonlar sonucu bölgeler terör unsurlarından temizlenirken, teröristlerin yuvalandıkları yerler doğa güzellikleri ile şaşırtıyor.

Günde 2.04.2018 13:45:07 0
Terörün sömürdüğü doğa güzellikleri

 

Terör uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanları olduğu gibi, bölgenin sahip olduğu doğa güzelliklerini de sömürerek adeta tekeline aldı. Yıllardır terör unsurlarının barındığı bölge halkının ve Türkiye'nin mahrum kaldığı doğa güzellikleri mehmetçiğin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında bir mağarada metrelerce yükseklikte sarkıtlar bulundu.Hakkari'nin Irak sınırında PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda Balkaya Dağları'ndaki bir mağarada bulunan metrelerce yükseklikteki sarkıtlar, hayranlık uyandırdı.  Daha önceki operasyonlarda ise el değmemiş su kaynakları, yamaçlar ve vadiler büyülemişti. 

Alınan bilgiye göre, Irak sınırından PKK'lı teröristlerin geçişlerinin önlenmesi ve hudut emniyetinin sağlanması amacıyla 3. Piyade Tümen Komutanlığınca yürütülen operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda Şemdinli'nin Balkaya Dağları'nda güvenlik güçleri, bir mağarada arama tarama faaliyeti yürüttü. Mehmetçik, söz konusu mağarada metrelerce yükseklikte sarkıtlar buldu.Mağaraların tavanından aşağıya doğru farklı şekillerde oluşan sarkıtlar görenleri büyüledi.  

Hedef, bölgenin teröristlerden temizlenerek, saklı güzelliklerin turizme ve halka açılması, yıllardır sömürülen bölge insanın ve Türkiye'nin kazanç sağlaması. 


Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °