Türk tarihçi-düşünür Mehmed Niyazi Özdemir yaşamını yitirdi

Bir süredir karaciğer yetmezliği teşhisi ile hastanede yatan, 'Yazılamamış Destanlar', 'Çanakkale Mahşeri', 'Yemen Ah Yemen' eserlerinin yazarı Mehmed Niyazi Özdemir, yaşam mücadelesini kaybederek 76 yaşında vefat etti.

Günde 11.05.2018 20:12:26 0
Türk tarihçi-düşünür Mehmed Niyazi Özdemir yaşamını yitirdi

 


Zatürre teşhisiyle yoğun bakıma alınan ve yaklaşık bir aydır tedavisi süren Yeni Şafak yazarı Mehmed Niyazi Özdemir hayatını kaybetti.

'Yazılamamış Destanlar', 'Çanakkale Mahşeri', 'Yemen Ah Yemen' eserlerinin yazarı Özdemir, zatürre teşhisiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmiş, yaklaşık bir aydır ise hastanede karaciğer yetmezliği ile mücadele etmişti. Özdemir, yaşam mücadelesini kaybederek 76 yaşında vefat etti.

Mehmet Niyazi Özdemir kimdir?

1942 yılında Akyazı`da doğdu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi`ni ve İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1967). Almanya`da Marlburg, Bonn ve Köln üniversitelerinde Türk Kamu Hukukunda Temel Hürriyetler konusunda doktora yaptı. Uzun yıllar Almanya`da kaldıktan sonra 1988 yılında Türkiye'ye döndü.

Ufuk Çizgisi, Bayrak, Genç Akademi, Türk Yurdu, İnsan ve Kainat dergilerinde makaleleri yayınlandı. Mehmet Niyazi Türk kültür ve bilim hayatına hem hikâyeci, hem romancı olarak hem de fikir adamı olarak özgün katkılar yaptı.. Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen kitaplarının yanı sıra yazdığı diğer roman ve hikâyeler de ele aldıkları dönemin toplumsal yapısını aksettiriş tarzları bakımından tarihî roman özellikleri taşır. Fikrî eserlerinde millî konuları ön plana çıkardı. Cemiyette sıklıkla tartışılan fakat hakkıyla bilinmeyen konuları zevkli bir üslupla irdelemiş, kökü derinlerdeki birçok önyargının yanlışlığını teşhir etti.


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °