Türkiye'nin ağladığı yavru köpekle ilgili flaş gelişme!

Sapanca'da ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin tedavi gördüğü sırada ölmesi Türkiye'yi yediden yetmişe yasa boğarken, olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Günde 16.06.2018 16:10:00 0
Türkiye


Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında bir kepçe operatörü gözaltına alındı.

Yaşanan olay tüm Türkiye'yi derinden etkilemiş, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere siyaset de işkenceye yönelik tepkilerini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Çam Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada katliamı gerçekleştiren canileri lanetlediğini söyleyen Çam, 'Hayvan öldürene 10.5 yıla kadar, Hayvanları dövüştürenlere 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezasının geleceği; sahipli sahipsiz ayrımının kalkacağı yeni yasa teklifi, meclis açılınca ilk iş kanunlaşacak.' dedi. 



Pazar 30.5 ° / 19.8 °
Pazartesi 31 ° / 20.2 °
Salı 31.6 ° / 21.3 °