Seçim trafiği yerini tatil trafiğine bıraktı

Seçim trafiği yerini tatil trafiğine bıraktı

Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler, İzmir?in en önemli tatil merkezlerinden Menderes?e bağlı Gümüldür ve Özdere, Selçuk, Seferihisar, Kuşadası gibi tatil bölgelerine gitmek için öğle saatlerinde yollara düştü.

24 Haziran seçimlerinin gerçekleşmesinin ve okulların yaz tatili dolayısıyla zamanını tatil fırsatını çevirmek isteyenlerin tercihi turizm bölgeleri oluyor. 

Yoğun tatil dönemi geçiren yerlerin başında da Manisa'ya yakınlığıyla bilinen İzmir'in turizm ilçeleri geliyor. Gümüldür, Özdere gibi ortadirek tatil yapmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan İzmir?in Menderes ilçesi güzergahından, hafta sonunu fırsat bilerek denize giden binlerce tatilci araçlarıyla kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle trafikte zaman zaman durma noktasına geldi.

Zaman zaman 39 dereceyi bulan sıcakta yollara düşen tatilciler, araçlarıyla yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle diğer ilçelere de ulaşımın sağlandığı Seferihisar-Kuşadası yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kuyruk nedeniyle trafikte durma noktasına geldi. Jandarma komutanlığına bağlı ekiplerde, kavşaklarda önlemlerini artırarak sürücüleri uyardı. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını göze alan bazı tatilciler ise şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya devam ediyorlar. Turizm işletmecileri ise açıklamada bu sene yerli ve yabancı turist yoğunluğunun yaşanmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Tatilcilerin ise en büyük beklentisi tatil maliyetlerinin biraz daha aşağıya çekilmesi.

kaynak: ulusalajans.com