Haydi Gençler İnovasyon?dan İstihdama Projesi kapsamında Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uşak Üniversitesinin organize edeceği ?Bul Uşak Bir Fikir Bir İnovasyon? isimli projenin tanıtımı yapıldı. Projeyle ?Yerli ve Milli Teknoloji? geliştirilmesi hedefi doğrultusunda gençlerin teşvik edilmesi ve yerli üretim kültürüne katkı sağlanması hedefleniyor.
Uşak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak Gençlik Merkezi, İşkur İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgeleri ve Kosgeb ortaklığı ile ?Haydi Gençler İnovasyon?dan İstihdama? adlı bir Erasmus+ KA3 Projesi yürütülüyor. Haydi Gençler İnovasyon?dan İstihdama Projesi kapsamında Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uşak Üniversitesinin organize edeceği 'İnovasyon geliştirmenin ve tasarım kültürünün vurgulanması ve gençlerin bu alanda istihdam edilebilirliklerinin artmasına yönelik bir farkındalık oluşturulması' amacıyla ?Bul Uşak Bir Fikir Bir İnovasyon? isimli proje yarışması düzenlenecek.
Projenin tanıtımı Merkez Uşak İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Tanıtımın açılış konuşmasını yapan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ?Buradaki amacımız çocuklarımız proje kültürüyle tanışsın, merak uyansın, yenilikçiliğe karşı bir ilgi uyansın, çocuklarımıza böyle bir formasyon kazandıralım istedik. Ödüllü bir yarışma olacak arzu ediyoruz ki ilimizdeki tüm liselerden katılım olsun. İnşallah bu yarışma çocuklarımızda büyük kazanımlar sağlayacak. Şimdiden ben ilginiz ve katkılarınız için çok teşekkür ediyorum? İfadelerini kullandı.
'Kendilerini yeniden keşfettiklerini görüyoruz'
Şahin?den sonra söz Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş proje yarışmalarıyla çocukların biraz daha girişimci olmalarını özgüvenlerinin artmasını ve bir projeyi tek başına ve takım halinde geliştirebilme kültürünü ve cesaretini kazanmalarını öğrendiklerini söyledi. Bu projelere meslek lisesi öğrencilerinin de katılması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Gümüş, ?Çünkü bu projeyle birlikte eğer biz bir çocuğu kazanabilecek olursak bir çocuğa dokunabilecek olursak, bir çocuğumuzu cesaretlendirip böyle bir projeyi baştan sona kadar gerçekleştirmesini sağlayabilecek olursak. Projeden böyle çok somut şeyler çıkmasını da beklemiyoruz aslında sadece öğrencimiz proje kültürünü kazansın bu cesareti kazansın, projeyi başından sonuna kadar gerçekleştirsin, bu süreçte hocalarıyla temasta olsun, projedeki arkadaşlarıyla birlikte bir ekip çalışmasını gerçekleştirebilsin, zihnindeki, dünyasındaki o fikirlerini ifade edebilsin, gelsin hocalarımızdan oluşun bir jüri önünde düşüncelerini ifade edebilsin, bu becerileri kazabilsin istiyoruz. Bunları yapabilen öğrencilerimizin eğitim hayatında çok büyük bir değişim gösterdiğini kendilerini yeniden keşfettiklerini görüyoruz? dedi.
Proje İnovatif Tasarımlar (Deri, Tekstil, Seramik), Matematik ve Fen Bilimleri Uygulamaları, Akıllı Nesneler,. İnovatif Fikirler, Yazılım ve Robotik olmak üzere beş tema üzerinde yapılacak. Yarışmaya Uşak ilindeki liselerin 9., 10., 11. ve 12. sınıflarında okuyan tüm öğrenciler katılabilecek. Bir projede en fazla 4 öğrenci yer alabilecek takım çalışması teşvik edilecek. Her takımda bir veya birkaç danışman öğretmen bulunabilecek. Finale kalan ve uygulama yarışmasına katılan her bir projenin model ve/veya prototipi hazırlanacak. Finale kalsın kalmasın tüm projeler proje kapanış fuarında tüm katılımcılara sergilenecek. Ön başvuru sonucunda takımların projelerine rehberlik edilerek takımlar ?Proje hazırlama? sürecine davet edilecek. Finale kalan projeler alanında akademisyenler ve uzmanlar tarafından mülakata alınarak değerlendirilerek proje yarışmasının uygulama ve fikir kategorilerinde dereceye giren takımlar belirlenecek.