Tarih: 26.02.2016 20:12

Türkiye İle KKTC Arasında Tüketicilerin Korunması İçin Protokol İmzalandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında ?tüketicilerin korunması? konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KKTC?deki temasları kapsamında KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ile görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından iki bakanlık arasında tüketicilerin korunmasına ilişkin bir protokol imzalandı. İmza töreni sonrasında iki bakan ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Atun, Türkiye?nin KKTC?nin en önemli pazarı olduğunu kaydederek, işbirliği protokolünün hem tüketici hem de üretici için önemli olduğunu söyledi. Atun, ?Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan müzakere değil işbirliğidir. Müzakere hak paylaşımının söz konusu olduğu durumlarda yapılır. Biz Türkiye Cumhuriyeti ile eşdeğer devletiz, orası bizim anavatanımız? dedi.
Bakan Tüfenkci ise, bu protokolün önemli bir adım ve işbirliği olduğunu ifade ederek, ?Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak KKTC ile işbirliğimiz her zaman sürecek? diye konuştu.
Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, KKTC?deki temaslarını yarın tamamlayarak akşam saatlerinde ülkeden ayrılacak.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —