Skandal üzerine skandal! ABD Temsilciler Meclisinden yaptırım tasarısına onay!

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etti.

Güncel 30.10.2019 10:16:00 0
Skandal üzerine skandal! ABD Temsilciler Meclisinden yaptırım tasarısına onay!

Dün gece ABD Temsilciler Meclisi'nden peş peşe Türkiye karşıtı iki tasarı geçti. İlki 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak nitelendiren tasarıydı. Hemen ardından ise Suriye operasyonu nedeniyle Ankara'ya yaptırımlar öngören tasarı kabul edildi. İki karar da büyük çoğunlukla alındı.

ABD Temsilciler Meclisi, Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı sunulan yaptırım tasarısını kabul etti.

Bakanlar, askeri anlaşmalar, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) ve Halkbank'ı da kapsayan tasarı, 16 'hayır' oyuna karşı 403 'evet' ile Meclis'ten geçti.

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi mensubu Gus Bilirakis, yaptığı açıklamada 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürt müttefiklerimize karşı yürüttüğü mevcut eylemler son derece endişe verici ve korkunç insan hakları ihlallerine katlanamayız ve izin veremeyiz' dedi.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Eliot Engel ve komitenin üst düzey Cumhuriyetçi mensubu Mike McCaul tarafından geçtiğimiz haftalarda sunulan 4695 sayılı tasarı, bazı bakanların yaptırım listesine alınmasını ve TSK'nın silah ve finansmana erişimine kısıtlamalar getirilmesini ön görüyor.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °