Türkiye'de partiler kışla, mensupları da asker gibi...

AKP'den istifa eden Selçuk Özdağ, Halk TV'de katıldığı canlı yayında 15 Temmuz gecesinde yaşanan çarpıcı gerçekler ve kurulacak yeni parti konusunda ilginç açıklamalarda bulundu. Özdağ, Türkiye'de partilerin kışla gibi mensupların

Güncel 19.11.2019 02:52:00 0
Türkiye

Özdağ, kendisi açısından parti politikaları ile karşı karşıya geldiği ilk kırılmanın 17-25 Aralık sürecinde ayyuka çıkan  yolsuzluk iddiaları ardından yaşanmaya başladığını belirtti.

Özdağ ayrıca, 17-25 aralıkta yaşanan süreç her ne kadar  paralel yapıya mensup kişilerce hükümete yapılan  bir darbe ise de söz konusu iddiaların üzerine gidilmeli ve adı geçen bakanların yargıda aklanma yolunu seçmeleri gerektiğini söyledi.   Bunun yerine Mecliste yapılan bir oylama ile siyasi olarak aklanma yolunu tercih etmelerinin yanlış olduğunu belirtti.

https://youtu.be/OMCQb1aFrgA



Siyasi tarihimizde buna benzer örneklerin yaşandığına vurgu yapan Özdağ, o dönem yüce divanda yargılanarak aklanma yoluna gidilse idi adı AK olan partinin gerçekten AK olduğu konusunda hiçbir şüpheye  mahal kalmayacağını sözlerine ekledi.

Yeni parti konusunda da ilginç açıklamalar yapan Özdağ, en geç bu ayın sonuna kadar istişare ve tüzük çalışmalarının bitirileceğini, önümüzdeki ayın ikinci haftasına kadar bir aksilik olmaz ise partinin kurucular kurulu ile kamuoyunun karşısına çıkacaklarını belirtti. 

Yeni partinin ismi ile kurucular kurulunda kimlerin olacağına ilişkin şimdilik sır vermeyen  Özdağ, en büyük özelliklerinin şeffaflık ve liyakat  olacağını, ülke ve milletin refah ve huzura kavuşması için milli ve ilkeli bir siyaset izleyeceklerini sözlerine ekledi.






Pazar 36.7 ° / 23.9 °
Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °