Selçuk Özdağ'dan hükümete: Ulusal yas ilan edilmesi için kaç şehidimizin olması gerekiyor?

Güncel 1.03.2020 01:13:40 0
Selçuk Özdağ
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Suriye meselesi ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partili Özdağ, “İdlib’de hain bir saldırıya uğradık. Milletimizin başı sağ olsun. Gelecek Partisi olarak milli güvenliğimizi ilgilendiren tüm meselelerde olduğu gibi Suriye meselesinde de devletimizin ve ordumuzun yanındayız.” dedi.

İktidarı aklını başına almaya davet ediyoruz

Muhalefetin, hain saldırının hemen ardından TBMM’yi olağanüstü gündemle toplantıya çağırdığını hatırlatan Selçuk Özdağ, sözlerine şöyle devam etti. “Muhalefetin toplantı çağrısına karşın iktidar partisi, toplantının salı günü, yani hain saldırının ardından beş gün geçtikten sonra yapılmasına karar verdi. Salı günü, parlamentonun normalde de açık olduğu gün. İktidar partisi meselenin vehametinin farkına varmalıdır. Kendilerini öz eleştiriye ve akıllarını başlarına almaya davet ediyoruz.”

Selçuk Özdağ, Erdoğan’ın hain saldırının ardından iki gün geçtikten sonra kameralar karşısına geçtiğini belirtirken, gündeminde Gezi, Turizm ve Zamlar gibi başlıkların olmasının kamuoyunda şok etkisi yarattığının altını çizdi. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü, “Sayın Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmede, Trump’ın ‘Putin’in oradan ne bekliyor’ şeklinde bir soru sormuş ve Sayın Cumhurbaşkanı da kendisinin bu sorusuna yanıtlar vermiş. Erdoğan, bu verdiği cevaplarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarına zarar geldiğini düşünemiyor mu? Rusya’nın ve Putin’in orada ne işi olduğunu tarihçiler çok iyi bilir. Rusya’nın tarih boyunca sıcak denizlere inme idealini, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri gibi, dünyada hakimiyet kurma amacında olduğunu , emperyalist bir güç olma ve sömürgecilik gibi hedefleri olduğunu milletimiz de gayet iyi biliyor. Sayın Erdoğan’ın bilmemesine imkan var mı?”

'Milletimizin itibarını zedeleyecek türden görüşmeleri lütfen milletimizle paylaşmayın içimizi acıtıyor'

Selçuk Özdağ, “Sayın Erdoğan, devletimizin ve milletimizin itibarını zedeleyecek bu türden görüşmeleri lütfen milletimizle paylaşmayın, hiç olmazsa tutanaklarda kalsın. Bu durum bizim içimizi acıtıyor. 5000 yıllık bir devlet geleneğinin temsilcisi olan Cumhurbaşkanı’nın Trump’a ve Putin’e inanması da ne demek?” diyerek yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi acil olarak toplanmalıydı.” diyen Özdağ, “İktidar – muhalefet ayrımı yapılmadan bütün siyasi parti liderlerine bilgi verilmeli. Kendi ittifakınızın bir parçası olan liderleri bilgilendirip, diğerlerini muhatap almamak sadece ve sadece kamplaşmaya, kutuplaşmaya ve ayrıştırmaya hizmet eder. Türkiye bir bütündür. AK Parti iktidardadır ama sadece AK Partililere hizmet etmek için iş başına gelmemiştir. Türkiye 83 milyondur ve 83 milyona hizmet etmekle yükümlüdür.şeklinde konuştu. Özdağ, “Mustafa Şentop böyle bir durumda inisiyatif alarak TBMM’nin toplanmasını sağlamalıydı.” dedi.

'İfrat ve tefrit noktalarına gidilmemeli”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, mülteciler meselesinde de “ifrat ve tefrit noktalarına gidilmemeli” dedi. Yunanistan sınırına ve Yunan Adalarına doğru bir hareketlilik olduğunu belirten Özdağ, “Mülteciler konusu ifrat ve tefrit noktasına çekilmemeli, itidalli davranıp orta yol gözetilmeli. Avrupa’yı Rusya’ya karşı yanımıza almak adına insan canı bir koz olarak kullanılmamalı. Bu sürekli vurgulanan ensar ve muhacir felsefesine ters ve son derece oportünist ve makyavelist bir tutumdur. İnsan hayatı hiçbir politikaya alet edilemez ve aracı yapılamaz. Bu yaklaşım bir büyük devlet yaklaşımı değildir.”

'Ulusal yas ilan edilmesi için kaç şehidimiz olması gerekiyor?'

Selçuk Özdağ, son olarak “Neden ulusal yas ilan edilmiyor diye sormak istiyorum.” derken, “Henüz hayatının baharında, 90 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı’nın vefatından dolayı ulusal yas ilan eden ülkemizin idarecileri, İdlib’de 36 Mehmetçiğimizi kaybettiğimiz hain saldırı sonrasında neden ulusal yas ilan etmemiştir? Ulusal yas ilan edilmesi için kaç şehidimiz olması gerekiyor? Gerçekten çok merak ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

kaynak: medyanotu

 

 


Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °