Türkiye'de 7 il daha karantinaya alındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok il, ilçe, mahalle, köy ve mezradan peş peşe karantina haberleri geliyor. Son olarak Adana, Ordu, Şanlıurfa, Aksaray, Diyarbakır, Muş ve Elazığ'da bazı yerleşim noktaları karantinaya alındı. Yollar

Güncel 5.04.2020 14:56:02 0
Türkiye

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok il, ilçe, mahalle, köy ve mezradan peş peşe karantina haberleri geliyor. Son olarak Adana, Ordu, Şanlıurfa, Aksaray, Diyarbakır, Muş ve Elazığ'da bazı yerleşim noktaları karantinaya alındı. İşte son 24 saatte karantina kararı verilen bölgeler...

ADANA/TUFEYLİ

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde güvenlik güçleri giriş ve çıkışları kapattı.

İl Pandemi Kurulu'nun tedbirleri doğrultusunda 15 gün boyunca giriş ve çıkışların durdurulduğu Tufanbeyli'de sessizlik hakim.

Yollarda önlem alan, maske, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanan polis ve jandarma ekipleri, giriş ve çıkışlara izin vermedi.

DİYARBAKIR/ERGANİ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Bozyer Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan mahallede jandarma ekiplerince önlem alındı.

ŞANLIURFA/SURUÇ

Şanlıurfa'da 2 mahalle ve 3 ev yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İl Hıfzısıhha Kurulu'nca alınan yeni tedbirler valiliğin internet sitesinden duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre, merkez Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Yenişehir, İpekyol, Hayatı Harrani ve kırsaldaki Açıkyazı mahalleriyle, Siverek ilçesi kırsalında bulunan Şekerli Mahallesi'nde ikamet eden 5 kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bu nedenle kırsalda bulunan Açıkyazı ve Şekerli Mahallerinde, kent merkezindeki söz konusu 3 evde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Kırmit Mahallesi'nin, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasının ardından bu mahalledeki vatandaşların acil ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılandı.

ORDU/PERŞEMBE

Ordu'nun Perşembe ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla karantinaya alınan Ramazan Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkışlarını kapatarak burada nöbet tutmaya başladı. 

MUŞ/MERKEZ

Muş'un Merkeze bağlı Karaağaçlı beldesi, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

AKSARAY/ORTAKÖY

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kümbet köyünün Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

ELAZIĞ/KARAKOÇAN

Elazığ Valiliği, kararıyla bir mahallenin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı. Mahallenin bağlı olduğu Karakoçan ilçesine giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

 

kaynak: karar


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °