Hem kanserle hem OHAL koşullarıyla mücade etmişti: 8 yaşındaki Ahmet hayatını kaybetti...

Annesiyle Almanya'ya tedaviye gitmek için aylarca mücadele veren kanser hastası Ahmet Burhan Ataç'ın durumu ağırlaştı, yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Güncel 7.05.2020 10:48:05 0
Hem kanserle hem OHAL koşullarıyla mücade etmişti: 8 yaşındaki Ahmet hayatını kaybetti...

Kemik kanseriyle olağanüstü hal (OHAL) koşullarında mücadele etmek zorunda bırakılan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı yoğun bakımdan çıkamadı. Doktorların çabalarına karşın, üç kez kalbi duran Ahmet’in vefatını, hastanede anneye refakat eden aktivist Natali Avazyan duyurdu.

 BABAYA GECE İZİN ÇIKMADI

Ahmet Burhan’ın durumunun ağırlaşması üzerine, Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın ancak sabah gidiş için izin verdiğini, bu nedenle baba Ataç’ın oğlunun yanına gelemediği bilgisini paylaştı.

ANNEYE UZUN SÜRE PASAPORT VERİLMEMİŞTİ

Anne ve baba Ataç, 20 Şubat 2018’de gözaltına alınmıştı. Zekiye Ataç, iki haftalık gözaltı sürecinden sonra serbest bırakılırken, Adana’da özel bir yurtta çalışan Harun Reha Ataç ise ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklandı. Bu süreçte çocukları Ahmet Ataç’ın ise kansere yakalandığı ortaya çıktı.

Oğlu Ahmet için Almanya’da bir klinikte tedavi umudu olduğunu duyuran Zekiye Ataç, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için yetkililere sosyal medya üzerinden çağrılar yaptı. Çabaları sonuç vermeyince Ahmet Ataç, 70 yaşındaki babaannesi ile Almanya’ya gitti. Annesini yanında isteyen Ahmet, tedavisine ara verildiği süreçte yeniden Türkiye’ye getirildi. Yürütülen kampanya sonunda anneye pasaportu verildi ancak artık Ahmet için çok geçti…

Dördüncü evre kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç hayata veda etti. Annesi Zekiye Ataç, yoğun bakıma alınan küçük Ahmet’in devamlı ‘baba’ diye sayıkladığını söyledi.

“BABA” DİYE AĞLIYOR…

Ahmet hayatını kaybetmeden kısa süre önce anne Zekiye Ataç, “Şu an durumu iyi değil. Yoğun bakıma aldılar, ben de yanına gidemiyorum kapıda bekliyorum. İnanın, yemin ediyorum son üç dört gündür o kadar çok baba diye ağladı ki. Hiçbir şey diyemiyorum. Doktora sordum durumunu, bekliyoruz dedi.” şeklinde konuşmuştu. 

Ahmet Burhan Aytaç’ın babası Harun Reha Ataç halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. Bir ay önce birkaç saatliğine izinli olarak oğlunu görmesine izin verilen Harun Reha Ataç, daha sonra cezaevine dönmüştü.

KHK’lı Platformlar Birliğinden, Vefat Eden Ahmet Burhan Ataç İçin Taziye Mesajı: “Çocuklar Öldüğünde Değil, Uyuduğunda Susulur”

Yurt dışına çıkarılmasına bir türlü izin verilmeyen izin çıktığında ise artık çok geç kalınmış olan KHK’lı ailenin yavrusu, uzun süredir kanser tedavisi gören 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından, Ahmet’in tedavisi için çokça sosyal medya kampanyası düzenleyen KHK’lı Platformlar Birliği taziye mesajı yayınladı.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °