Gelecek Partisi, Gün Sazak'ı vefatının sene-i devriyesinde kabri başında andı

Güncel 28.05.2020 19:59:07 0
Gelecek Partisi, Gün Sazak

Gelecek Partisi, Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ ve Ümit Yardım, görevi sırasında şehit edilen Devlet Bakanı Gün Sazak'ın kabrini vefatının 40. sene-i devriyesinde ziyaret etti.

Eskişehir Mihalıççık Sazak Köyü'nde gerçekleşen ziyarette kısa bir konuşma yapan Feramuz Üstün, 'Bulunduğu makamlarda devletimizi her türlü kirlilikten, rüşvetten, yolsuzluktan ve kaçakçılıktan kurtarma mücadelesi vermiş ve bu uğurda şehadete ermiştir. Devletimizin o günden bu güne temiz kalmasında onun adı ve onu örnek alan insanlarımız vardır bürokrasi de. Öğrencilikte yıllarımızda rahmetli Muhsin Bey ile gelirdik ziyarete her yıl olduğu gibi bu yıl da vefamızı göstermek için geldik. Allah Gün Bey gibi devlet adamlarını başımızdan eksik etmesin inşallah' şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Edilen duaların ardından düşüncelerini paylaşan Ümit Yardım ise 'Anadolunun göbeğinde bir şehit mezarında dua edebilmek biz kullar için son derece üst düzey bir makamdır. Gün Sazak Bey’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı.

'Gün’leri hiçbir zaman karartamayacaklar'

Gün Sazak'ı mezarı başında anan bir diğer Gelecek Partili isim Selçuk Özdağ oldu. Özdağ burada yaptığı konuşmada, Gün Sazak'ların eksilmeyeceğini ve Gün'lerin hiçbir zaman karartılamayacağını belirtti. 

Özdağ konuşmasında şunları kaydetti:

'Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra,devletimize hizmet eden çok değerli askerler, siyasetçiler, ilim adamları oldu. Zaman zaman, gün geldi bu ilim adamları, askerler ve siyasetçiler gadre uğradılar, gün geldi darağaçlarında tartıldılar, gün geldi öldürüldüler, çeşitli örgütler tarafından suikastlere maruz kaldılar. Daha önce bilinen bir başka bakanımız da aynı şekilde şehit edilmişti.

Gün Sazak Bey çok zengin bir ailenin çocuğu Amerika’ya giderek eğitim görmüş, büyük imkanlara sahip olmasına rağmen siyaset teklifini kabul etmiş ve Sayın Alparslan Türkeş ile beraber siyaset yapmış ve Sayın Alparslan Türkeş de hükümete ortak olduğu zaman kendisini Tekel ve Gümrük Bakanı olarak uygun görmüş.

Hep hırsızlıkla, rüşvetle ve mafyalarla uğraşarak örnek bir bakanlık ihdas etmiş ve bu da mafyayı rahatsız etmiş. Türkiye’deki çatışmayı daha çok kışkırtmak silah kaçakçılığı yapmak, Anadolu insanlarının birbirine kıymalarına vesile olarak para kazananlara karşı, esrara karşı, eroine karşı büyük bir direnç göstermiş bir devlet adamıydı. Bu devlet adamı mafya dünyasını rahatsız etti. Egemen güçlerin Türkiye’deki yaptığı operasyonları rahat gerçekleştirememek, o güçleri rahatsız etti ve Gün Sazak Bey’in ortadan kaldırılması talimatını verdiler. Bir gece yarısı Gün Sazak Bey illegal terör örgütü tarafından şehit edildi. Gün Sazak Bey'i şehit eden şahıs Almanya’da yakalandı. 5 katlı binadan birileri yada kendisi, kendini atarak orada kaldı.

Bu, şunu gösteriyor ki egemen güçler, Türkiye’de, Türkiye için çalışanlardan rahatsızlık duyuyor. Zaman zaman darbeler yaptırarak, zaman zaman kirli ve şantajcı medyayı, sermayedarları, oligarşik bürokrasiyi kullanarak yerli ve milli olanlarla mücadele ediyorlar. Gün Sazak Bey de onlardan bir tanesiydi. Fakat Gün’ler ölüyor ama Gün isimleri hiç eksilmiyor. O gün doğanlar, çocuklarına gün ismini veriyorlar. O nedenle Gün’leri hiçbir zaman karartamayacaklar. Türkiye’de yolsuzluk yapanlar hırsızlık yapanlar, yolsuzluk yapanlarla hem devlet uğraşacak hem de bu necip millet uğraşacak. Ben değerli devlet adamı Gün Sazak Bey’e gani gani rahmet diliyorum.'

 


Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °