Davutoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' paylaşımı: Kadın onuru ve aile kutsalımızdır; dokunulamaz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan cinsiyetçi ve ahlaksız paylaşıma tepki gösterdi.

Güncel 14.06.2020 17:41:22 0
Davutoğlu

Başak Demirtaş'ı hedef alan cinsiyetçi ve ahlaksız paylaşıma tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 'Kutuplaştırıcı dil ve söylemin geldiği nokta ibret vericidir. Siyasi görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun Kadın onuru ve aile kutsalımızdır; dokunulamaz!' dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Davutoğlu 'Ahlaksızca, iğrenç ifadelerle sosyal medya üzerinden Başak Demirtaş hanımefendiyi hedef alan saldırıyı kınıyorum. Kutuplaştırıcı dil ve söylemin geldiği nokta ibret vericidir. Siyasi görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun Kadın onuru ve aile kutsalımızdır; dokunulamaz!' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada 'Başak Demirtaş Seninleyiz' etiketi ile Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı geldi.

Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçoğlu Başer, cezaevinde bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik bir kullanıcı tarafından yapılan ahlak dışı paylaşıma tepki gösterdi.
Konuya ilişkin kişisel Twitter hesabından bir değerlendirmede bulunan Başer, şunları söyledi: “Kadınların kendilerinin ya da eşlerinin farklı siyasi görüşleri dolayısı ile sosyal mecralar üzerinden hedef haline getirilmesi korkutucu, bunun cinsel saldırı tehdidine dönüşmesi ayrıca dehşet vericidir.”
“Hangi dünya görüşünden ve hangi siyasi partiden olursa olsun kadınlara yönelik tüm ahlaksız söylem ve şiddet eylemlerine karşı Gelecek Partisinin tavrı net, duruşu keskindir.
Devlet yetkilileri kadına yönelik her türlü şiddetin önüne geçmek için bu saldırılar karşısında derhal sorumluluklarını yerine getirmelidir.”

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Başak Demirtaş hakkında cinsiyetçi saldırılarda bulunan şahıs hakkında gözaltı kararı verirken saldırıya bir tepki de Vahdettin İnce’den geldi. Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Vahdettin İnce, Selahattin Demirtaş’ın eşini hedef alan hakaretlere tepkisini twitter’dan dile getirdi.
 


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °