Van Valisi depremin bilançosunu açıkladı

Van'ın Özalp ilçesinde saat 13.03'te 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 'Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatand

Güncel 25.06.2020 16:11:08 0
Van Valisi depremin bilançosunu açıkladı

Van'ın Özalp ilçesinde saat 13.03'te deprem meydana geldi. AFAD, çevre illerden de hissedilen depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada hasarın görünmediğini, köylerin tarandığını bildirdi. 'Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir' dedi.

'5 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALI'

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, 'Özalp, Saray ve Gürpınardaki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı' açıklamasında bulundu

Meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem ise, Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz Mahallesi'ndeki bazı evlerde de hasara neden oldu.

BİRÇOK EV VE AHIRDA HASAR VAR

Van'da 13.03'te yaşanan depremin hissedildiği bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şiddetli sarsıntının hissedildiği Gürpınar ilçesine 84 kilometre uzaklıktaki Elaçmaz Mahallesi'nde de birçok ev ve ahırda hasar meydana geldi.

Bir kişinin hafif yaralandığı mahalleye giden Jandarma, AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri güvenlik önlemi alarak çalışma yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Özalp İlçe Grup amirliği de hasar gören yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarına destek verdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, 'Bazı köylerde hasar gören evler var. Bölgede hasar tespit çalışmalarına başladık.' bilgisini verdi.

Bilmez, yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

İlçe merkezinin yanı sıra bağlı köylerde de tarama çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

'CAN KAYBIMIZ YOK'

'Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramada bir köyümüzde bir evimiz kısmen yıkıldı, bunun dışında bir can kaybımız yok. Ancak bazı mahallelerde hasar gören evlerin evlerin olduğu ilk bilgisini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket etti. Bölgede hasar tespit çalışmalarına arkadaşlarımız başladı.'

Öte yandan Van Valisi Bilmez, depremin etkili olduğu mahallelerde helikopterle inceleme yaptı.


Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °