Salgının gölgesinde YKS: Sosyal mesafe yine unutuldu

Milyonlarca öğrencinin kaderini etkileyecek Yüksek Öğretim Kurumlarına Giriş Sınavı için çocuklarını sınav olacakları okullara götüren velilerin, okul girişinde beklerken sosyal mesafeyi hiçe saydıkları görüldü.

Eğitim 27.06.2020 11:17:15 0
Salgının gölgesinde YKS: Sosyal mesafe yine unutuldu

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayallerini gerçekleştirmek için ter dökeceği Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı (YKS) bugün yapılıyor. Saat 10.15’te yapılacak Temel Yeterlilik Testi ile başlayacak sınav maratonu için öğrenciler aileleri ile birlikte sınava girecekleri okullara gittiler.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Korona virüs salgını gölgesinde gerçekleşen YKS için çocuklarını sınav yerlerine götüren aileler okul önlerinde heyecanlı bir bekleyişe başladılar. Ancak ortaya çıkan görüntüler bazı kişilerin salgını önemsemedikleri görüldü. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi önünde çekilen görüntülerde, sınava giren çocuklarını okul önünde bekleyen velilerin sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı görüldü.

YKS NASIL YAPILIYOR

TYT sınavında 40 Temel Türkçe, 40 Matamatik, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 din kültürü, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya sorusu sorulacak.

AYT'de 40 matematik, 40 fen bilimleri, 40 Türk Dili Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi karşımıza çıkacak.

YDT sınavında ise 80 yabancı dil sorusu sorulacak.

 


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °