Gökçek’ten ‘torpil listesi’ yayımlayan Yavaş’a suç duyurusu

Melih Gökçek, kendi döneminde işe alınan personelle ilgili 'torpil listesi' yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş hakkında ilginç bir suç duyurusunda bulundu.

Güncel 19.07.2020 17:58:14 0
Gökçek’ten ‘torpil listesi’ yayımlayan Yavaş’a suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Başkan Melih Gökçek döneminde işe alınan kişilerle ilgili “torpil listesi” yayınlamıştı. Gökçek, Yavaş’ın yayınladığı “torpil listesi”nin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yavaş ve ABB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Eyüp Turpçuoğlu’na “iftira, görevi kötüye kullanma, kişisel verilerin kaydedilmesi, hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçlamalarında bulundu.

Yavaş’ın açıkladığı listede Gökçek döneminde Samanyolu TV referanslı kişiler de vardı. Gökçek, Yavaş’ın bu kişileri savcılığa bildirmediğini ileri sürerek, Yavaş’a “Terör örgütüne mensup kişilerin isimlerini yetkili makamlara bildirmeme” suçlamasını yöneltti.

Gökçek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise şöyle;

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediyesi Meclisi'nde gerçekleşen toplantıda AK Parti'li Melih Gökçek'in döneminde belediyeye torpille işe girenlerin listesini dev ekranda yayınlamıştı.

Torpil listesinde Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ve birçok ismin torpiliyle işe alınan isimler yer aldı.

Görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yavaş, şöyle konuştu:

'İSİM İSİM GÖRECEKSİNİZ HEPSİNİ'

'İsim isim göreceksiniz ama kötü niyetle söylemiyorum, belki bazılarınızın da ismi çıkacak. Burada ismini gördüklerinizin hepsi çalışıyor şu anda. Bunlar sözleşmeli ve normal işçi, kimlerin torpiliyle işe girdiklerini göreceksiniz, bir şekilde defter bizim elimizde kaldı.


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °