Tarih: 30.08.2020 20:00

Uzaktan eğitimin detayları belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek ve 21 Eylül'de yüz yüze eğitim ise 'aşamalı ve seyreltilmiş' olarak yapılandırılacak. 

Yeni eğitim-öğretim dönemi, yarın sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve okul zilinin çalınmasıyla başlayacak.

KRİTİK KONULARDA DERS PROGRAMLARI HAZIRLANDI

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden 'kritik konu ve kazanımlar' belirlenerek derslere ait programlar hazırlandı. İlgili kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenmiş programlara MEB'in 'mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html' internet adresinden ulaşılabilecek. 

DERS İÇERİK VİDEOLARI TRT EBA'LARDA YAYINLANACAK 

Ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 

EBA CANLI DERS UYGULAMASI DEVREDE OLACAK

Tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. EBA canlı ders uygulaması aracılığıyla öğretmenler öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek. Bu uygulamanın dışında öğretmenler, tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders çalışmaları gerçekleştirecek. 

ÖĞRETMENLER İÇİN ÖRNEK ETKİNLİK HAZIRLANDI

Canlı ders uygulamaları yoluyla yapılacak eğitimlerde, öğretmenlere örnek olması için programlara yönelik elektronik ortamda çok sayıda etkinlik örneği hazırlandı. Etkinlik örneklerine 'mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html' internet adresinden ulaşılabilecek.

TÜM DERS KİTAPLARI EBA'DAN GÖRÜLECEK

Tüm ders kitapları 'eba.gov.tr' adresinden görülebilecek. Çalışma kitaplarına da 'uzaktanegitim.meb.gov.tr' internet adresinden erişim sağlanabilecek. 

Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik becerilerini geliştirmek için hazırlanan uygulamaları telefonlarına indirerek akademik ve sosyal becerilerini geliştirebilecek. 

EBA DESTEK NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Eğitimin uzaktan yapıldığı Kovid-19  salgını süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturulacak. 

Öğretmenler için de 31 Ağustos-21 Eylül arasında hazırlık eğitimleri döneminde dijital becerilerini geliştirmelerine dönük eğitimler planlandı.

MEB'in uzaktan eğitimle ilgili çalışmalarla ilgili bilgilere 'uzaktanegitim.meb.gov.tr' ve 'eba.gov.tr' internet adresinden erişim sağlanabilecek. 

Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi için EBA, EBA TV ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —