Gümülcine Başkonsolosluğu'na yürüdüler

Yunanistan'da başta Yunanlı ve Ermenilerden oluşan bir grup fanatik Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Güncel 12.10.2020 11:29:39 0
Gümülcine Başkonsolosluğu'na yürüdüler

Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe’den Yunanlı ve Ermeniler birlikte Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na bir protesto yürüyüşü gerçekleştirerek, Türk aleyhtarı slogan attılar.

Dağlık Karabağ’da yaşanan silahlı çatışmayı protesto etmek üzere, 11 Ekim Pazar akşamı saat 18:00’da Gümülcine şehir meydanında bulunan kılıç anıtı önünde toplanan Ermeni ve Yunanlıdardan oluşan yaklaşık 100 kişilik göstericiler Türkiye, Azerbaycan ve Batı Trakya Türkleri aleyhinde slogan atarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na yürüdüler.

Göstericiler yürüyüş boyunca ve  Başkonsolosluğun bulunduğu caddenin başına geldiklerinde “Türkler, Moğollar, katiller”, “Azeriler Karabağ’dan dışarı”, “Yaşasın Yunan-Ermeni dayanışması”, “Türkler Kıbrıs’tan dışarı”, “Türkler Trakya’dan dışarı” sloganları atıktan sonra Ermenistan ve Yunanistan milli marşlarını okuyup göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Sıkı güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri göstericilerin Başkonsolosluğun önüne gitmelerine müsaade etmedi.


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °