Özdağ: “Maalesef ki açıklanan ilkeler, kendileri tarafından çiğnendi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı” hakkında değerlendirme yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Zaten bilinen, uygulanması gereken ilkeleri yeni bir çalışm

Güncel 2.03.2021 15:24:48 0
Özdağ:  “Maalesef ki açıklanan ilkeler, kendileri tarafından çiğnendi”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, “İnsan Hakları Eylem Planı” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin ihtiyaç ve talepleri önceliğimiz olmuştur” diyerek çalışma sonucunda ortaya koyulan 11 maddeyi sıraladı. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, tarafından bir değerlendirme yapıldı.


“UYGULANMASI GEREKEN İLKELERİ YENİ BİR ÇALIŞMA GİBİ GÖSTERMEK ANLAMSIZ”
Uzun zamandır hükümet tarafından yürütülen siyasetin böyle bir çalışmaya neden olduğunu belirten Özdağ, “Türkiye, insan hakları noktasında bahsi geçen ilkeleri bünyesinde barındıran anlaşma ve kanunlara ortak ve sahiptir. Zaten bilinen, uygulanması gereken ilkeleri yeni bir çalışma gibi göstermek anlamsız. Ancak yine de konunun dikkat edilmesi gereken hususu ilkelerin açıklanması değil. Maalesef ki açıklanan ilkeler, kendileri tarafından çoğu kez çiğnendi.  Bakınız, Cumhurbaşkanı çok güzel söylüyor, ‘Milletimizin ihtiyaç ve talepleri önceliğimiz olmuştur.’ Bu ifade Türkiye’de insan haklarının çiğnendiğinin bir göstergesidir. Eğer insan onuruna ve düşüncelerine sahip çıkmak istiyorlarsa daha yararlı çalışmalara yönelmeliler. Bunun için kadın cinayetlerinin engellenmesi, düşünceleri yüzünden hapiste olan gazeteciler ve birçok konudan başlayabilirler” dedi.

haber: enpolitik


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °