Tarih: 19.06.2021 09:18

Özdağ: “Tüm insanlığa yararlı evlatlar olabilmek için çok çalışmalıyız”

Facebook Twitter Linked-in

Özdağ mesajında: “Babalar Günü, ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür.

Medeniyet birikimimizin bir sonucu olarak sevgi, saygı, dayanışma gibi yüce değerleri içinde barındıran, güçlü bağlar ile kenetlenmiş aile yapımız, bizi biz yapan değerlerin başında gelmektedir. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizlere güven aşılayan babalarımız sevgi ve fedakârlık sembolü olarak da bu güçlü yapının temelini oluşturmaktadır.

Var olduğumuz andan itibaren karşılıksız emeğin, şefkatin tükenmez kaynağı olan babalarımız aile içerisinde üstlendikleri görev ve sorumluluklar ile her zorlukta gölgesine sığınabileceğimiz bir ulu çınar gibidir. Onlar, evlatlarının doğduğu ilk andan başlayarak onları her tehlikeden korumak ve geleceğe güvenle hazırlamak için gerektiğinde kendi mutluluklarını geri planda bırakmaktan asla çekinmezler. Bizlerin de onlara hak ettikleri değeri vermek başlıca görevi olmalı ve onların gurur duyacağı, vatanına milletine hayırlı, tüm insanlığa yararlı evlatlar olabilmek için çok çalışmalıyız.

Babalarımızı sadece bir günle sınırlı bir şekilde hatırlamak onlara yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. İnançlarımızın da bir gereği olarak, babalarımızın gönüllerini almalı, onlara saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeyi bir evlatlık borcu bilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz olmak üzere, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tüm aile fertlerini güven bağı ile birbirine bağlayan sevgi ve şefkat abidesi babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —