TÜİK'te neler oluyor? İki başkan yardımcısı görevden alındı

Açıkladığı enflasyon ve işsizlik rakamlarıyla ilgili manipülasyon yaptığı söylemleriyle yüklenilen TÜİK'te bir dizi değişiklik yaşandı. Konuyla ilgili olarak Ekonomist Uğur Gürses, sosyal medya hesabından yaşanan değişiklikle

Güncel 4.07.2021 10:36:38 0
TÜİK'te neler oluyor? İki başkan yardımcısı görevden alındı

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) bir dizi değişiklik yaşandığını Ekonomist Uğur Gürses duyurdu.

Kendi sosyal medya hesabından TÜİK'te iki başkan yardımcısının görevden alındığını ve üç yeni başkan yardımcısının atanmış olduğunu duyuran Gürses, mevcut iki başkan yardımcısının da üzerinden sorumluluklarının alındığını dile getirdi. Gürses daha sonra bunlarla ilgili olarak, 'Bunu biri anlatacak mı?' diyerek bir açıklama beklediğini söyledi.

Son günlerde açıkladığı enflasyon ve işsizlik rakamlarıyla ilgili verileriyle manipülasyon yaptığı eleştirilerine maruz kalan TÜİK'te bu değişimin arkasındaki amaç merak konusu oldu.

Gürses'in konuyla ilgili olarak paylaştığı tweet şu şekilde:

'TÜİK'te yine bir değişiklik olmuş; iki başkan yardımcısı görevden alınmış, üç yeni başkan yardımcısı atanmış. Mevcut iki başkan yardımcısının görev sorumlukları üzerlerinden alınarak, ulusal hesaplar, enflasyon ve iş gücü konuları yeni atananlara verilmiş. Bunu biri anlatacak mı?'

Gürses'in paylaşımının ardından ise sosyal medyada, yapılan bu hamlenin açıklanacak verilere müdahale edebilmeyi kolaylaştırmak amacıyla olduğu yorumları yapıldı.


 


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °