CHP'li Tekin: İki bakan soruşturulsun

Günlerce süren orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Tekin, eski Bakan Eroğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak "Şimdi Sayın Eroğlu'nun bütün bu hazırlıkları ne oldu?" diye sordu. Ayrıca Bakan

Güncel 9.08.2021 14:53:53 0
CHP'li Tekin: İki bakan soruşturulsun

Türkiye'nin yüreğini yakan ve günlerce süren orman yangınları siyaset arenasını ısıttı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin 'envanterimizde uçak yok' açıklaması THK'nın uçaklarını tekrar gündeme taşırken, sosyal medyada 'HelpTurkey' etiketine açılan soruşturma da ayrı bir tartışma yarattı.

Bakan Pakdemirli ise son açıklamasında Köyceğiz ve Milas dışında tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Ancak 'yangınlara müdahalede yetersiz mi kalındı?' sorusu güncelliğini koruyor.

CHP'Lİ TEKİN'DEN İKİ BAKANA TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, orman yangınları hakkında açıklama yaptığı bir videoyu paylaştı. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşmalarını hatırlatan Tekin, 'Şimdi Sayın Eroğlu'nun bütün bu hazırlıkları ne oldu? Doğrusu merak ediyorum. Bugünkü bakanın açıklamalarına baktığımızda ortada hiçbir şeyin olmadığıyla ilgili ifadeleri var' dedi.

Tekin'in açıklaması şu şekilde:

'Sayın Eroğlu bütün hazırlıkların olduğunu 6 yıl önce sadece uçaklar değil aynı zamanda ormanlarda göletleri teknolojik bütün alt yapının hazır olduğunu hatta Türkiye'nin herhangi bir ilinde bir yangında rahatlıkla merkezi sistemle kendi odasında izleyebileceğini ve müdahale edebileceğini ifade ediyordu.

Şimdi Sayın Eroğlu'nun bütün bu hazırlıkları ne oldu? Doğrusu merak ediyorum. Bugünkü bakanın açıklamalarına baktığımızda ortada hiçbir şeyin olmadığıyla ilgili ifadeleri var.

Bu iki çelişkiden dolayı çok ciddi bir savcılık soruşturması olması gerektiğine inanıyorum. Elbette savcılar sosyal medyada bazı soruşturmalar yapabilir. Asıl yapılması gereken bu hataların kiminle ilgili olduğuyla ilgili ciddi bir soruşturma gerekli.'


Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °