Sağanak yağış fena vuracak! 4 bölgeye kritik uyarı

Meteorolojiden alınan son hava durumu tahminlerine göre, Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış etkili olacak. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinde seyredecek. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminle

Güncel 31.10.2021 09:48:27 0
Sağanak yağış fena vuracak! 4 bölgeye kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Konya, Sivas, Kayseri, Niğde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yağış tahmin ediliyor.

Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

BU İLLERDE OTURANLAR DİKKAT!

Yağışların, Muğla, Aydın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Van'ın güneyi ile Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşmesi bekleniyor.

SICAKLIK: Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

haritatahmingun1-copy.jpgharitatahmingun2-copy.jpgharitatahmingun3-copy.jpgharitatahmingun4-copy.jpgharitatahmingun5-copy.jpg

 

 


Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °