Boğaziçi eylemleri 45. haftasında... Akademisyenler bir kez daha rektörlüğe sırt döndü

Boğaziçi Üniversitesi'nde, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor.

Günde 8.11.2021 15:49:39 0
Boğaziçi eylemleri 45. haftasında... Akademisyenler bir kez daha rektörlüğe sırt döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, eylemlerin 45'inci haftasında atanmış rektörlere karşı başlattıkları eylemde bir kez daha sırtlarını rektörlük binasına döndü. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 2 Ocak 2021'de Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından başlayan eylemler, yerini yeni atanmış rektör Naci İnci'nin protesto edilmesine bıraktı.

 

Eylemlerin 309'uncu gününde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bir kez daha rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu'nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci'yi protesto ettiler.

Akademisyenler, eylemlerin 45'inci haftasına girdiğini hatırlatarak, 'Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yetmiş yedinci; 30 Temmuz günü gerçekleştirdiğimiz destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının yüz onikinci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla kampüse alınmayışının yirmi dokuzuncu günü' dedi.

Akademisyenler, 'Kabul etmiyoruz' diyerek 206. kez rektörlüğe sırtlarını döndü.


Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °