Deva Partisine casusluk gözaltısı

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan gözaltına alındığını açıkladı.

Günde 26.11.2021 09:06:00 0
Deva Partisine casusluk gözaltısı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan sosyal medya hesabından gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı nedeni olarak siyasi casusluk suçlamasının kendisine yöneltildiğini belirten Metin Gürcan:

'Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.' açıklamalarında bulundu.

Metin Gürcan emekli binbaşıdır. Askerlik mesleği icrasında emrindeki askerleri nişangâh olarak kullanan Gürcan o dönem büyük tepki çekmişti.

Metin Gürcan, emekli amiral Cihat Çaycı ile girdiği polemikle de gündem olmuştu. Emekli amiral Cihat Yaycı'nın “15 Temmuz'da, Yunanistan Türkiye'nin batısını Megola İdea çerçevesinde FETÖ'cülerle birlikte işgal edecekti.” sözlerini eleştiren Gürcan, “Dinledikçe TSK adına kaygılanıyorum! Biz koskoca orduyu kimlere emanet etmişiz? Statü sahibi böyle kişilerden böylesine saçma yorumlar geldikçe, 15 Temmuz’un asıl nedenleri, nasıl olduğu ve sonuçlarına dair rasyonel akıl yürütme zorlaşıyor. Yazık!” diye yazmıştı.Amiral Cihat Yaycı'nın başkanlığını yaptığı TÜRKDEGS, sosyal medya hesabından Gürcan'ı kastederek, “Süleymaniye’de Türk karargahını basan Amerikalı askerlere bir Çay Partisi verdiği için Özel Kuvvetler'den uzaklaştırılıp, Amerikalıların ödül olarak kendisine yüksek lisans bursu verdiği, şimdi bir siyasi partide olan eski asker kimdir?” paylaşımı yapmıştı.

Metin Gürcan sadece ABD’lilerin eğitim görebildiği National Security Affairs'tan yüksek lisans eğitimi için davet alıp “Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat Merkezi Yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi” adlı teziyle Güvenlik Çalışmaları alanında master yaptı.

 

haber: enpolitik


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °