Mahkemeden Osman Kavala kararı

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra ilk kez, bugün Kavala’nın tutukluluk durumunu değerlendirdi. Mahkeme, Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Günde 23.12.2021 12:29:36 0
Mahkemeden Osman Kavala kararı

Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasının ikinci duruşmasında iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmiş ve dava 17 Ocak'a ertelenmişti. Karara yönelik İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilmişti. Yapılan itiraz ise 10 Aralık'ta mahkeme tarafından reddedilmişti.

Kavala, daha önceki davalara tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle katılmıştı. Bir önceki duruşmada da 'Yıllardır savunma yapıyorum duruşmalarda savunma yapmam ve katılmam anlamsız' demişti.

''AVRUPA KONSEYİ İHLAL 'PROSEDÜRÜ' BAŞLATMIŞTI''

Öte yandan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması kararını uygulamayan Türkiye için 'ihlal prosedürü' başlatmıştı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra ilk kez, bugün Kavala’nın tutukluluk durumunu değerlendirdi.

Avrupa Konseyi'nin 'ihlal prosedürü' kararı sonrası mahkeme, dosya üzerinden Osman Kavala'nın tutukluluk durumu inceledi. Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluk durumunun devam etmesine karar verdi.

Kavala, bin 515 gündür tutuklu bulunuyor.


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °