Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Artık Hayalet Dünya Bitti ve Hepimiz Savaş İçindeyiz

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, son verilere göre beş Rus uçağı ve iki helikopterin düşürüldüğünü, Ukrayna tarafında da kayıplar olduğunu söyledi. Bodnar, “Bugünü hiçbir zaman unutmayın. Artık hayalet dünya bitti ve he

Günde 24.02.2022 13:58:56 0
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Artık Hayalet Dünya Bitti ve Hepimiz Savaş İçindeyiz

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırı üzerine Ankara Büyükelçiliği’nde öğlen saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Bodnar şunları söyledi:

“Sabah verileri itibariyle beş Rus uçağı ve iki helikopteri düşürüldü. Üç tank vuruldu ve Rus Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’ne ait birkaç kamyon yok edildi. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef Ukrayna’yı savunan askerlerimiz arasında da kayıplar var. Maalesef aynı şekilde de sivil halk arasında da kayıp verdiğimiz bilgileri, haberleri gelmeye başladı. Verdiğimiz kayıplarla ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağız. Ama söz konusu bilgileri Kiev’den teyit aldıktan sonra sizlerle paylaşacağız.

“RUSYA AYNI ZAMANDA İNTERNETTE DE ENFORMASYON SAVAŞI BAŞLATIYOR”

İnternette gerçeği yansıtmayan bir sürü belgeye ulaşabilirsiniz, bilgilere ulaşabilirsiniz. Çünkü Rusya aynı zamanda internette de yanlış haber, enformasyon savaşını başlatıyor. İnternette göreceğiniz son bilgileri paylaşmadan önce, öncelikle resmi kaynaklardan kontrol ederek, örneğin Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ya da Ukrayna Büyükelçiliği’nden de teyit ederek paylaşmanızı davet ediyorum. Size karşı tamamen açık olacağım ve özellikle Dışişleri Bakanlığı’nda yapacağım görüşmeden döndükten sonra hemen tam olarak neler ele alacağımızı sizlerle paylaşacağım. Aynı zamanda bizim sosyal medya hesaplarımızı da takip etmenizi rica ediyorum.

“DEVLETİMİZİN SAVUNMA VE GÜVENLİK SİSTEMİ ÇALIŞIYOR”

Söylemek isterim ki durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Uluslararası toplumun Ukrayna ordusu ve Ukrayna toplumunun yardımıyla bu savaşı da kazanacağımıza inanıyoruz. Ama bugünü hiçbir zaman unutmayın. Çünkü 24 Şubat’ta dünya gerçekten değişti. Artık hayalet dünya bitti ve hepimiz şu an savaş içindeyiz.”


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °