İstanbul Boğazı'nda Kargo Gemisiyle Balıkçı Teknesi Çarpıştı

İstanbul Boğazı’nda bugün sabaha karşı 99 metrelik kargo gemisiyle balıkçı teknesi çarpıştı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Güncel 25.03.2022 14:30:09 0
İstanbul Boğazı

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre, Bulgaristan'dan Yunanistan'a giden Vectis Isle isimli 99 metrelik kargo gemisi, bugün sabaha karsi Rumeli (Türkeli) Feneri’nin yaklasik 10 mil açiklarinda, bir balikçi teknesiyle çarpisti. Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’ne ait 2 römorkör ve bir bot olay yerine ulasti.

Balikçi teknesinin kazanin ardindan uzaklasarak gözden kayboldugu ve henüz bulunamadigi bildirildi. Vectis Isle isimli kargo gemisi ise Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü kontrolünde, Türkeli Demir Bölgesi’ne demirletildi. Kazada ölen ya da yaralananin olmadigi aktarildi. 

Kiyi Emniyeti Gene Müdürlügü’nün kazayla ilgili sosyal medya paylasiminda da su açiklama yapildi:

'Bulgaristan’dan Yunanistan’a seyir halindeyken Türkeli Feneri açiklarinda balikçi teknesi ile çatisan Vectis Isle isimli 99 metre boyundaki kargo gemisi için, Kurtarma-11, Mehmetçik Römorkörlerimizle KEGM-6 botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirildi. VECTIS ISLE isimli gemi, Istanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimizin koordinasyonunda, Kurtarma-11 Römorkörümüz ve KEGM-6 botumuz refakatinde Türkeli Demir Bölgesi’ne emniyetle demirletildi.' 

 


Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °