ŞENTOP: “AKDENİZ, GÖÇMEN ÇOCUKLARIN MEZARI OLDU”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Süleymanpaşa’da; “Bakın Avrupa ülkeleri biliyorsunuz; Afganistan'dan, Suriye'den göçmenler gelmesin diye birçok marifet sergilediler, birçok para harcadılar. Akdeniz, göçmen çocukların mezarı old

Güncel 9.04.2022 05:04:00 0
ŞENTOP: “AKDENİZ, GÖÇMEN ÇOCUKLARIN MEZARI OLDU”

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag Süleymanpasa’da; “Bakin Avrupa ülkeleri biliyorsunuz; Afganistan'dan, Suriye'den göçmenler gelmesin diye birçok marifet sergilediler, birçok para harcadilar. Akdeniz, göçmen çocuklarin mezari oldu. Koskoca Akdeniz göçmen mezarligina döndü” dedi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesi Yüzüncüyil Mahallesi’nde düzenlenen toplu iftar törenine katildi. Sentop, iftar sonrasi yaptigi konusmada, Rusya-Ukrayna savasindan dolayi Avrupa ülkelerine dogru yasanan göç dalgasinin dünyanin dengesini degistirdigini belirtti. Sentop’un konusmasi söyle:

“AVRUPA ÜLKELERI GÖÇMENLER GELMESIN DIYE BIRÇOK MARIFET SERGILEDILER”

“Gerçekten dünyamiz çok zor günlerden geçiyor. Hemen yakinimizda, burnumuzun dibinde yasanan bir savas var. Bu savasi bugüne dair etkileri var. Bugünden sonra önümüzdeki günlerde aylarda yillarda ortaya çikacak etkileri var. Bakin Avrupa ülkeleri biliyorsunuz; Afganistan'dan, Suriye'den göçmenler gelmesin diye birçok marifet sergilediler, birçok para harcadilar. Akdeniz, göçmen çocuklarin mezari oldu. Koskoca Akdeniz göçmen mezarligina döndü.

“DÜNYANIN DENGELERI DEGISTI”

Fakat simdi Ukrayna'dan herhalde bugünlerde her halde 4 milyonun üzerinde 5 milyona dogru gidiyor. Ukrayna'dan Avrupa'ya dogru yogun bir göçmen akini var. Bunun 10 milyonu belki geçecegi söylenebilir. Simdi Dogu’dan gelen Afrika'dan gelen Ortadogu'dan gelen göçmenlere kapiyi kapatanlar iste bu sefer Ukrayna'dan gelen daha büyük bir göç, sayica daha çok bir göç dalgasiyla karsi karsiya kaldilar. Dünyanin dengeleri degisti.  

Iste böyle bir dönemde bu mübarek Ramazan ayindayiz. Dualarin kabul oldugu bir aydayiz, yemeklerin, rizkin bereketlendi, bir aydayiz. Cenap-i Hakk'a dua edelim; milletimiz için devletimiz için Müslümanlar için insanlik için dua edelim. Insallah bu zorlu günleri de atlatacagiz. Nasil salgin süreci yasadik ve o günlerde eve kapali kalmak zorunda olduk ve iki yildir evimizde yalniz basimiza aile efradimiza da sadece muhatap olarak iftarlar yapiyorduk. O günler geçti. Bugün, iste böyle meydanda binlerce kisi hep beraber iftar yapabiliyoruz. Biliyoruz, bugünkü zorluklar da insallah Allah'in yardimiyla dualarimizla asilacak. Ben hepinize istirakiniz, katiliminiz için tesekkür ediyorum. Allah, Ramazan ayini hepimiz için mübarek eylesin. Bayrama ve bizi diger senelerin Ramazanlarina da saglik, afiyetle eristirsin, hürmetle hepinizi selamliyorum. Hayirli aksamlar diliyorum.”


Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °