ANKARA BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİYE BU YILKİ NOHUT TOHUMU DESTEĞİNE BAŞLADI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİYE BU YILKİ NOHUT TOHUMU DESTEĞİNE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 ilçede 125 bin dekarlık alana ekim yapılmak üzere yaklaşık 9 bin 100 çiftçiye 2 milyon 500 bin kilogram “nohut tohumu” dağıtımına başladı. Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinden başlayan, yüzde 90?

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, yerli üreticilerin bekledigi nohut tohumu destegi için 25 ilçenin tamaminda dagitim sürecini baslatti.

9 BIN 100 ÇIFTÇIYE 2 MILYON 500 BIN KILOGRAM NOHUT TOHUMU DAGITILACAK

Bir yandan sebze fidesi talep toplama basvurulari devam ederken Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi simdi de “nohut tohumu” dagitimi ile çiftçileri sevindirdi. ABB, 25 ilçede 125 bin dekarlik alana ekim yapilmak üzere yaklasik 9 bin 100 çiftçiye 2 milyon 500 bin kilogram “nohut tohumu” dagitacak.

YÜZDE 90’I HIBE, YÜZDE 10’U ISE ÇIFTÇI KATKI PAYLI

Tarimsal kalkinmayi tesvik ederek üretimi desteklemek, çiftçilerin gelir seviyesini artirmak, ülke ve kent ekonomisine katkida bulunmak ve iklim kaynakli tarim alanlarindan maksimum düzeyde fayda saglamak amaciyla baslatilan kirsal kalkinma destekleri kapsaminda önemli bir yere sahip nohut tohumu desteginin yüzde 90’i hibe, yüzde 10’u ise çiftçi katki payli olarak dagitiliyor.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi'nin Sereflikoçhisar ve Evren ilçelerinden baslattigi nohut tohumu desteginden yararlanan Baskentli çiftçiler, aldiklari destekler için sunlari söyledi:

-Kemal Simsek: “Tohumluklarimizi veriyorlar, mercimek, nohut ve mazotumuzu da veriyorlar. Daha ne isteyelim Büyüksehir Belediyesinden, çok tesekkür ederiz.”

-Mehmet Senoglu: “Yapilan kirsal desteklerin çok faydasi oldu. 2 bin liralik mazot destegini de aldik. Simdi nohutlarimizi aliyoruz. Bu desteklerin devamini bekliyoruz, Allah razi olsun.”

-Menderes Sönmez: “Bu destekleri çok yerinde buluyoruz. Mazotumuzu aldik simdi de nohutlugumuzu aliyoruz, çok memnunuz.”

-Ali Sönmez: “Bu desteklerden daha güzeli olamaz. Arpa, bugday, mazot desteklerinden faydalandim. Büyüksehir Belediyesinin senelik bana yaptigi yardim 10 bin lirayi buluyor, belki daha fazla. Çok memnunuz.”

-Özgür Koçyigit: “Bu destegi bayagi yararli buldum, çok faydasi oldu. 3 aile toplam 900 kilo tohum aldik, tesekkür ederiz.”

-Halil Tekin: “Büyüksehirin kirsal kalkinma destekleri vatandas için mükemmel üstü bir sey. Bu destekler her yerde olmali ki ülke üretimine de katkisi olsun.”

-Halil Özveren: “Nohut, mercimek, arpa bugday, mazot desteklerinden faydalandim. Mansur Baskandan Allah razi olsun. Bu desteklerin devamini bekleriz.”

-Eyüp Bozkurt: “Çiftçiye su zor günlerde desteklerinden dolayi Mansur Baskanimiza tesekkür ederiz. Geçen sene bugday desteginden faydalanmistim. Çok güzel çikti. Emegi geçenlerden Allah razi olsun.”

-Selahattin Atak: “Sereflikoçhisar halki yillardir ilk defa böyle bir destek aldi. 3 senedir bizlere yapmis oldugu yardimlardan dolayi Sayin Baskanimiza çok tesekkür ederim.”

-Memduha Üçler: “Çiftçilik babamdan kaldi bize. O vefat etti, ben devam ettiriyorum. Daha önce bugday desteginden de yararlanmistim. Mansur Baskan çiftçiye destek olan bulunmaz bir baskan. Ilk defa böyle bir sey yasadik.”