İSMET İNÖNÜ SANAT MERKEZİ, YENİLENİYOR

Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi yenileniyor. En yeni akustik, ses, ışık ve görüntü sistemleri ile donatılan merkez, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları başta olmak üzere tiyatro ve konser organizasyonlarına ev s

Güncel 16.04.2022 11:30:58 0
İSMET İNÖNÜ SANAT MERKEZİ, YENİLENİYOR

Kültürpark’taki Ismet Inönü Sanat Merkezi yenileniyor. En yeni akustik, ses, isik ve görüntü sistemleri ile donatilan merkez, Izmir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari basta olmak üzere tiyatro ve konser organizasyonlarina ev sahipligi yapacak.


Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “Izmir’i kültür sanat kenti haline getirme” vizyonu dogrultusunda birçok tiyatro, konser, konferans etkinliginin yapildigi Ismet Inönü Sanat Merkezi’nde yenileme çalismalari devam ediyor. Merkezi, konserler ve tiyatro gösterilerine uygun hale getirmek için sahne bastan sona elden geçiriliyor. Sanat merkezi en yeni akustik, ses, isik, görüntü ve sahne mekanigi sistemleri ile donatiliyor. Böylelikle basta Izmir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari olmak üzere tiyatro gruplari ve müzik topluluklari daha nitelikli bir salona kavusmus olacak.

Tadilat, bakim ve onarim çalismalari 4 milyon 765 bin liraya mal olacak. Ismet Inönü Sanat Merkezi yenilenen yüzüyle önümüzdeki günlerde sanatseverlerin hizmetine girecek.

NELER YAPILIYOR?

Izmir Büyüksehir Belediyesi Yapi Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen çalismalar kapsaminda tiyatro sahnesinde perde açikligi ve yüksekligi arttirilarak sahnede isik ve ses mekanik sistem hayata geçiriliyor. Seyirci kapasitesi 378 olarak yeniden düzenlendi. Havalandirma sistemi ve seyirci oturma alanlari yenileniyor. Sahne zemininde akustigi saglamak için dogal ahsap malzeme döseniyor. Seyirci yan ve arka duvarlarinda komple salonu saran akustik ahsap paneller kullaniliyor. Akustik asma tavan uygulamasi yapildi.  Akustik tas yünü paneller dösendi. Ses ve isik odasinin içine akustik kaplama yapildi. Fuaye zemini ve dis dogramalar yenilendi. Sahne kapilari da akustik özellige kavusacak.

 

Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °