Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla birlikte yaptığı iftarda, “Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun al

Güncel 21.04.2022 22:44:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, saglik çalisanlariyla birlikte yaptigi iftarda, “Saglik çalisanlari disinda da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yil bitmeden neticelendirmekte kararli oldugumuzun altini bir kez daha çizmek istiyorum” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi’nda saglik çalisanlari ile iftarda bir araya geldi. Erdogan’a konusmasindan sonra Saglik Bakani Fahrettin Koca tarafindan 1863 tarihli, hattat Yusuf Sitki Efendi’ye ait el yazmasi tevafuklu Kuran’i Kerim hediye edildi.

Erdogan’in konusmasi söyle:

“TÜRKIYE ASI ENSTITÜSÜ VE KLINIK ARASTIRMALARI MERKEZI’MIZDE YANI YENI HIFZISSIHHAMIZLA BU ALANDA NITELIKLI ÇALISMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

“Son 20 yilda sagliga yaptigimiz yatirimlarin karsiligini geride biraktigimiz iki yilda kat be kat fazlasiyla alma imkani bulduk. Ülkemizin farkli sehirlerinde açtigimiz toplam 25 bin 298 yatakli 19 sehir hastanemiz insan hayatinin söz konusu oldugu bu kritik dönemde çok önemli roller üstlendi. Muhalefetin engellemek için gece gündüz ugrastigi bu modern tesisler salgin tarzi kitlesel hastaliklarla mücadelede dünyada örnek alinan kurumlar haline dönüsmüstür. Keza rekor sürelerde insasini tamamlayip hizmete sundugumuz bin 8’er yatakli iki acil durum hastanesi ile de bu alanda yeni bir çigir açtik. Sadece salgin döneminde 16 bin 159 yatakli saglik tesisinin insaatini tamamlayip devreye alarak büyük bir basariya imza attik. Israf denilen, ne gerek var diye elestiren, saglik projelerimizin tamami bu süreçte on binlerce vatandasimizin hayatinin kurtulmasina vesile oldu. Yine salgin döneminde asiya ilk ulasan sayili ülkeler arasinda yer aldik. Sadece asi temini ile yetinmedik, ayni zamanda kendi yerli asimizi süratle gelistirerek dünyadaki konumumuzu daha da perçinledik. Yerli asimiz TURKOVAC bugün kendi vatandasimiz yaninda dünyanin farkli köselerindeki milyonlarca insana da sifa kaynagi oluyor. Kurulusunu gerçeklestirdigimiz Türkiye Asi Enstitüsü ve Klinik Arastirmalari Merkezi’mizde yani yeni Hifzissihhamizla bu alanda nitelikli çalismalar yürütüyoruz.

“SAGLIKTA SIDDETIN ENGELLENMESI VE MALI IYILESTIRMELER BAYRAMDAN SONRA GENEL KURULA GELEREK MILLETVEKILLERIMIZIN TAKDIRIYLE KANUNLASACAKTIR”

Salgin ülkemizin gündeminden çiktikça serzenisler daha da azalacaktir. 14 Mart Tip Bayrami’nda sizlerle paylastigimiz saglikta siddetin engellenmesi ve mali iyilestirmeler basta olmak üzere tüm müjdeler ile ilgili çalismalar devam ediyor. Biliyorsunuz 14 Mart’ta sizlere bes müjde vermistik. Ilk müjdemiz; saglik çalisanlarina yönelik siddetin bu tür suçlarin katalog suç kapsamina alinarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenlemeydi. Komisyon asamasi biten bu teklif insallah bayramdan sonra Genel Kurul’a gelerek milletvekillerimizin takdiriyle kanunlasacaktir. Ikinci müjdemiz; Mesleki Sorumluluk Kurulu’ydu. Bu düzenleme ile mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açilacak tazminat davalarinin önce Saglik Bakanligi bünyesindeki bir kurulda degerlendirilmesini saglayacak yeni bir mekanizma olusturuluyor. Yeni düzenleme sayet doktorun, kasitli ihmaline dayanmayan bir tazminat karari söz konusu ise, vatandasimizin magdur olmamasi için bunu da devletin üstlenmesini öngörüyor. Siddetle ayni kanun teklifi kapsamindaki bu düzenleme de insallah bayram sonrasi Genel Kurul gündemine gelecek.

“3600 EK GÖSTERGE MESELESINI YIL BITMEDEN NETICELENDIRMEKTE KARARLI OLDUGUMUZUN ALTINI ÇIZMEK ISTIYORUM”

Üçüncü müjdemiz; saglik çalisanlarinin mali haklari ile ilgili iyilestirmelerdi. Ilgili bakanliklarimiz ve kurumlarimiz oldukça kapsamli hazirlik gerektiren mali iyilestirmeler konusunu çalisiyor. Insallah en kisa sürede neticesini sizlerle paylasacagiz. Sabit ek ödemeleri bordroya yansitilacak saglik çalisanlarimizin bu sebeple herhangi bir hak kaybina ugramamalari da temin edilecektir. Dördüncü müjdemiz; lisans mezunu hemsirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamina alinmasi basta olmak üzere mali iyilestirmelerin emeklilige de yansimasi konusuydu. Saglik çalisanlari disinda da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yil bitmeden neticelendirmekte kararli oldugumuzun altini burada bir kez daha çizmek istiyorum. Besinci müjdemiz; aile hekimlerimizin ücretlerinde artis yapilmasiydi. Bu hususta da bakanliklarimizin ve kurumlarimizin çalismalari yakindan bitiyor. Böylece saglik çalisanlarimiz bu yaz aylarindan itibaren her bakimdan daha huzurlu ve daha rahat sekilde hayatlarini sürdürebilecekler.   

“GÜNÜ KURTARMAKTAN ZIYADE 85 MILYONUN ISTIKBALININ TAMAMINI GARANTI ALTINA ALMAYI HEDEFLEDIK”

Hekimlerimizin ve diger saglik çalisanlarimizin her meselesini kendi meselemiz, her kazancini kendi kazancimiz görerek samimiyetle çaba harcadigimizdan emin olunuz. Biz bugüne kadar ne muhalefet gibi popülizme tevessül ederek afaki söylemlere sarildik ne de insanimizin sikinti yasamasina seyirci kaldik. Günü kurtarmaktan ziyade 85 milyonun istikbalinin tamamini garanti altina almayi hedefledik. Küresel ekonominin durumunu göz önüne alarak Türkiye’yi bu firtinali denizden sahili selameti çikarmanin mücadelesini veriyoruz.”


Pazar 36.7 ° / 23.9 °
Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °