TURGUTLU'DA SOKAK HAYVANLARININ MAMA İHTİYACI “MAMA ÜRETİM TESİSİ”NDEN SAĞLANACAK

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılamaya yönelik kurulan Mama Üretim Tesisi'ni ziyaret ederek deneme çalışmalarını takip etti.

Güncel 14.06.2022 20:06:20 0
TURGUTLU

 

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, sokak hayvanlarinin mama ihtiyacini karsilamaya yönelik kurulan Mama Üretim Tesisi'ni ziyaret ederek deneme çalismalarini takip etti.

Turgutlu Belediyesi, sokak hayvanlarinin beslenme ihtiyacini karsilamaya yönelik önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Temizlik Isleri Müdürlügü Santiyesi'nde kurulan Mama Üretim Tesisi'nde kamu kurum ve kuruluslari ile restoranlardan toplanan atik gidalar makinelerde islenerek mamaya dönüstürülecek. Üretilen mamalarla sokakta yasayan sevimli dostlarin beslenme ihtiyaci saglanmis olacak.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Baskan Yardimcilari Ahmet Daskan, Evren Erbas, Meclis Üyeleri Muhammet Naci Tunçel ve Olcay Özsürücü ile birlikte Mama Üretim Tesisini ziyaret etti. Baskan Çetin Akin ve beraberindeki heyet, denemelerin yapildigi mama üretim çalismalarini inceleyerek ekiplerden süreç hakkinda bilgi aldi.

BASKAN AKIN’DAN ORTA ÖLÇEKLI SANAYI SITESI’NDE INCELEME

Mama Üretim Tesisi sayesinde hem sokak hayvanlarinin mama ihtiyacinin karsilanacagini hem de tasarruf saglanacagini belirten Baskan Çetin Akin, “Turgutlu'muzda sokakta yasayan can dostlarimiz için Mama Üretim Tesisimizi faaliyete geçirecegiz. Atik gidalarin geri dönüsümüyle olusturulan mamalarin deneme çalismasini gerçeklestirdik. Bu önemli projemiz ile hem can dostlarimizin ihtiyacini karsilayacagiz hem de tasarruf edecegiz. Sevimli dostlarimiz için çalismaya devam edecegiz” dedi.


Cuma 41.1 ° / 29.3 °
Cumartesi 40.5 ° / 27 °
Pazar 38.1 ° / 24.2 °