“ANADOLU PARSI” UNVANINI ALMAK İSTEYEN KADIN DAĞCI, 1730 RAKIMLI ZİNDAN DAĞI’NA TIRMANDI

Türkiye'nin 81 ilinin en yüksek zirvelerine tırmanıp “Anadolu Pars” unvanı almak için yola çıkan kadın dağcı Melek Kıyı Aydın, 62'nci tırmanışını Sinop’ta yaptı. Aydın, Ayancık ilçesindeki 1730 rakımlı Zindan Dağı’na tı

Güncel 15.06.2022 19:45:40 0
“ANADOLU PARSI” UNVANINI ALMAK İSTEYEN KADIN DAĞCI, 1730 RAKIMLI ZİNDAN DAĞI’NA TIRMANDI

Türkiye'nin 81 ilinin en yüksek zirvelerine tirmanip “Anadolu Pars” unvani almak için yola çikan kadin dagci Melek Kiyi Aydin, 62'nci tirmanisini Sinop’ta yapti. Aydin, Ayancik ilçesindeki 1730 rakimli Zindan Dagi’na tirmandi.

'Anadolu Parsi' unvani almak için yola çikan dagci Melek Kiyi Aydin, Türkiye'nin 81 ilinin en yüksek zirvelerine tirmaniyor.  62’nci tirmanisini Sinop’un Ayancik Ilçesindeki Zindan Dagi’na yapan Melek Kiyi Aydin, zorlu bir engeli daha asmis oldu.

'YESIL COGRAFYA BÜYÜLEDI'

Sinop’ta kendisine rehberlik yapan Gerze Ultra Doga Yürüyüsçülerinden Mustafa Kiray ve beraberindekiler ile sabah saatlerinde yürüyüse geçen Melek Kiyi Aydin sunlari söyledi:

'Sinoplu 7 dagci arkadasim ile buraya tirmanarak 62. il zirvemi gerçeklestirmis oldum. Birlikte Zindan dagina tirmandigim tüm arkadaslarima sonsuz saygi ve tesekkürlerimi sunuyorum. Zindan dagi yesil bir cografya içinde görüntüsüyle adeta farkliligini, gizemini uzaktan kendisine bakanlara gösteriyor. Bu yesil cografyayi görünce nasil büyülendim, nasil etkilendim bilemezsiniz. Küre daglari bitki florasi yönünden aklinizin almayacagi derecede zengin. Her taraf yesil, her taraf orman. Ki buraya gelmeden önce benim yaptigim arastirma ve incelemelerde Sinop ilinin yüzde 74’ü daglik bir cografyadan olusuyor. Bu bir il için oldukça yüksek bir rakam olsa gerek.'

Daha önce Türkiye’deki 61 ilin en yüksek zirvelerine tirmandigini ifade eden Aydin, 'Sinop tirmanisi ile bu sayisi 62’ye çikardim. Bu projenin bitimine 19 il zirvesi kaldi. Bu 19 ili de en kisa zamanda bitirecegim.  Sinop tirmanisimizda hava biraz kapali, yagisli olsa da 7 dagci arkadas ile Küre Daglarinin Sinop ilindeki en yüksek noktasi olan Zindan Dagina çikmayi basardik' diye konustu. '81 ilde 81 zirve tirmanislari konusunda ben Türkiye de tek kadin dagciyim' diyen Melek Kiyi Aydin, 'Bu proje için hiç kimseden sponsorluk yardimi almadim. Benim bütün sponsorum esimdir' dedi.

'YURT DISI TIRMANISLARIM VAR'

Dagciligi yaklasik 6 yildir yaptigini belirten Aydin, 'Yurt disi tirmanislarim da var. Daha önceki yillarda Iran ve Orta Dogunun en yüksek zirvesi 5 bin 674 metrelik Demavent Dagina tirmandim. Yine Gürcistan’in en yüksek daglarindan birisi olan Kazbek Dagina tirmanisim oldu' dedi. 62’nci tirmanisinda kendisine eslik edenlere de tesekkürlerini sunan Melek Kiyi Aydin, “Sizleri tanimak, sizlerle etkinlik yapmak, zirve çikisi yapmak, Sinop'un sembol yerlerini gezmek, görmek harika ötesi bir duyguydu. Iyi ki sizleri tanimisim. Sizin gibi yüregi iyi, güzel insanlar sayesinde Sinop zirvemi de yapmis oldum. Sizlere ne kadar çok tesekkür etsem azdir' ifadelerini kullandi.


Cumartesi 29.7 ° / 20 °
Pazar 30.5 ° / 19.8 °
Pazartesi 31 ° / 20.2 °