Tarih: 21.06.2022 14:33

Albayrak, Soylu ve Külünk’ün Olmak Üzere 3 Troll Grubu Var

Facebook Twitter Linked-in

“Bu çalismalarimiza Gezi’den hemen sonra basladik”

Halk TV’den Seyhan Avsar’in sorularini yanitlayan Orhan Sarikaya, bu ise nasil basladigini söyle anlatti:

“Benim bir gazetecilik geçmisim var. Bu isi seven birisiyim. Hal böyle olunca o dönemki Ümraniye Belediyesi Baskani Hasan Can bizi topladi. Twitter yeni ortaya çikmaya baslamisti. ‘Herkesin sosyal medya hesabi açmasini’ ve ‘hükümete destek vermesi gerektigini’ belirtti. ‘Tamam’ diyerek bu ise giristik ve çok ciddi kitlelere ulasmaya basladik. Bir seyleri belirleyen insan konumuna geldim. Öncelikle Twitter'da gönüldaslik yaptigimiz insanlarla irtibata geçiyoruz. Direkt mesaj (DM) yoluyla basliyor bu süreç. Sonraki süreçlerde WhatsApp gruplari kuruldu. Etkilesim görmesi gereken söylemleri paylasmaya basladik. Böylelikle trend topicleri olusturduk. Bu çalismalarimiza ise Gezi’den hemen sonra basladik.”

'Tweet basina para alan da var, aylik maas alan da var'

Aktrollerin yalanlar üzerinden saldirdiklari kampanyalarin genel merkezden geldigini ifade eden Sarikaya, Aktrollere ödeme yapilip yapilmadigina iliskin soruya da söyle yanit verdi:

“Trollerin bazisi maasli, bazisi gönüllü. Tweet basina para alan da var, aylik maas alan da var. Ben ayrildigim için geçen sene duydugum 300-500 TL veren de var. ‘Bir tane tweetimizi atar misin’ diyor. Aylik bir asgari ücret veren de var. Özellikle ev hanimlarini bu konuda mükemmel ayarliyorlar. Bu para bir yerden birisine geliyor ve daha sonra bu para dagitiliyor. Telefonu ve tableti olmayanlara bu aletler verildi.”

'Çok kampanya yürüttük; Kaftancioglu’na, Demirtas’a, Davutoglu’na...'

Sarikaya, simdiye kadar yürüttükleri büyük kampanyalardan da söyle bahsetti:

'Kemal Kiliçdaroglu’na yönelik en büyük kampanyamizi hatirlamiyorum. Ancak çok kampanya yürüttük. Canan Kaftancioglu’na yönelik en büyük kampanyamiz ise esinin tabaginda domuzun oldugu kampanyaydi. Türkiye bir mozaik. Alevisiyle, Sünnisiyle… Türk toplumunun içerisinde nereden bakarsaniz bakin yüzde 70’i bir inanç mensubu. Oruç tutmaz, namaz kilmaz, aksamlari rakisini içer. Ancak domuz yemez. ‘Rakiyi içiyorum diye domuz mu yiyecegim’ der. Bu kampanyayi biz hazirlamadik. Canan Kaftancioglu gollük malzeme verdi. Selahattin Demirtas’in ise, ‘Baskan Apo’nun heykelini’ dikecegiz sözleri kampanyamiz için yeterliydi. Ayrica Demirtas’tan haz almayan insanlariz. Bizden kimse ondan haz almaz. Onun için birçok kez #terörist etiketiyle yazmisizdir. Ahmet Davutoglu’na yönelik kampanyalarimiz da oldu.”

“Her seçim öncesi sosyal medya kampanyalarimiz olurdu. AKP Genel Merkezi’nden capsler hazirlanip ve bir sekilde bize ulastiriliyordu. Biz de ona göre yaziyorduk. Simdiki seçim için yapilan bir kampanya var mi bilmiyorum” diyen Sarikaya, “‘Kampanya bir sekilde bize ulastiriliyordu’ diyorsunuz. Kim ulastiriyordu?” sorusuna da, “Kuyrugunu bulmaya çalisiyorsunuz. Bu isin kuyrugu Fahrettin Altun’dur” diye yanit verdi.

Haberin tamami için: https://halktv.com.tr/gundem/bir-aktrollun-itiraflari-681386h




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —